Alıntı:
provenzano Nickli Üyeden Alıntı
Hocalarım herhangi bir niyetle zikir yaparken bu zikir sesli mi olmalı sessiz mi? İkinci bir sorum daha var. Ancak bu soruda lütfen herhangi bir art niyet aramayın. Tamamen art niyetsiz olarak soruyorum. Esrar etkisindeyken zikir yapılır mı yada dua edilir mi? Bunu sorma sebebim şu; esrar denilen madde odaklanmayı üst seviyeye çıkarır. Bu odaklanma halindeyken yapılan zikir veya dua vs konusunda daha konsantre olunabilir. Ancak bir de olayın günah veya Allah gözünde ne durumda olacağımız kısmı var. Orası için benim yeterli bilgim yok. Bu yüzden siz değerli hocalarıma bu soruyu da sormak istedim.
|
İmam Nevevi (r.a.), cehri ve hafi zikir hakkında şöyle buyurur:
‘’Huzuru kalple beraber dil ile yapılan zikir sadece kalp ile yapılan zikirden daha üstündür.’’ (Fetava el-Hadisiyye sayfa 35)
‘’Zikredenler cemaat halinde zikrediyorlarsa onlar hakkında evla olan zikri sesli yapmalarıdır. Eğer zikir yapan tek kişi olup, havastan ise (yani tarikata girip gereğe ermiş kişilerden ise) hafi (gizli) zikir yapması evladır. Ve eğer zikir yapan kişi tek kişi olup avamdan ise cehri (sesli) zikir yapması evladır.’’ (Et-Tarikatu-r Rufaiyye sayfa 61)
Esrar içmek haramdır.