Alıntı:
provenzano Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba hocalarım,
Yeri burası mi bilmiyorum ama içimde tutamadığım için sorma gereği duydum ve bu konu için en uygun yer burası gibi geldi. Sevdiğim kız ile ilgili bir konu. Onun benimle ilgili duygu ve düşüncelerini öğrenmek istiyorum. Bunun için ne ona huzursuzluk verecek ne de bizi günaha sokacak bir bakım yöntemi var mıdır? Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
|
Gaybın sırlarının ancak seçilip beğenilen peygambere verilmesinden anlıyoruz ki kâhinler ve yıldızlara bakanlar bu hükmün dışındadırlar. Çünkü onlar, peygamberler ve evliya gibi “seçilen ve beğenilen kimseler ”den değillerdir. Onların verdikleri haberler, ilham ve keşif yoluyla elde edilmiş haberler değildir. Tam tersine onların haberleri emare, zan vb. yollarla elde edilmiş haberlerdir. Bu sebeple onların ekserisi ancak yalancı çıkarlar.
Her kim “ben cinlerin bana verdiği haberlerden haber aktarıyorum” derse kâfir olur. Çünkü nasıl insanlar gaybı bilmezlerse cinler de onu bilemezler. ( Ruhul Beyan cin suresi 27. Ayet tefsirinden bir bölüm 22.cilt)