01.10.24, 20:51
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Bir kimse şu zikri her gün yüz defa söylerse on köle azat etmiş kadar sevap kazanır, ona yüz iyilik sevabı yazılır, yüz günahı bağışlanır ve bu zikir o kimsenin, o gün akşama kadar şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha fazîletli bir iş yapmamış olur:Lâilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr “Allah’tan başka ilâh yoktur, yalnız Allah vardır; O tektir, ortağı yoktur; Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O her şeye kàdirdir.”[ Buhârî, Daavât 64, nr. 6403; Bed’ü’l-halk 11, nr. 3293.] Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu: “Bir kimse günde yüz defa şu zikri söylerse, onun günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile hepsi bağışlanır: Sübhânallâhi ve bihamdihî Ben Allah’ın, yüceliğine yakışmayan kusurlardan çok uzak olduğunu söyler ve O’na hamd ederim.’’[Buhârî, Daavât 65, nr. 6405; Müslim, Zikr 28, nr. 2691.]
|
Kuran ve Sunnete uymaya calisiyorum daha guzel kuran okumak daha fazla anlamak ve tesbihatlar nefis tezkiyesi kitabi okuyorum ibn kayyim cok guzel noktalara dokunuyor ama merak etdigim dusunceniz hocam zikirde fena denilen hal var mi mumkun mu benim gibi bir gunahkarin o hala varmasi
|