Herkesin bir yöntem geliştirsin kendine eğer kaza namazını kılıp bitirmek istersen.
Ben kıldım 5-5,5 sene aralıksız ve bitrdim kaza namazı borcu kalmadı sağlam olsun diye üstüne 1 senede fazla kıldım.5-6 sene evvel çok araştırdım o zaman bazı paylaşımlar gördüm işte onlardan kafama yatanı aldım yaptım ve ara vermeden devam edince sistem oturuyor ve sonuçtada bitiyor.
Sistem basit hiç kılamıyorsun günlük olarak hergünün 1 kazasını kılman gerek deniyor en başta öyle başladım sonraki aşamada benim günlük namazı 2-3 güne bazı günler hasta olmazsak 5 günlük kaza namazı kıldım oda 100 rekat eder.
Ben maddi yönden sorun olmayınca fazlada etliye sütlüye karışmayıp standart evde olunca kılınyor.
Ama işte çalışan işten gelip yorgun argın olacağı için onlar 1 günlük kılsalar ve ara vermeseler daha uygun olur.
Ben 1 örnek resim atıyorum orda kağıdda 30 günlük namaz var yani her kılınan namaz için 1 çizgi çektik 6 günde mektup halini alıyor haliyle 5 sıra bitince 30 günü tamamlıyorsun.
İşte kişi kendi kaza namaz sayısını hesap edicek kaç sene onuda günlere bölü topla günü çıkarması lazım onuda yarı bir yere not edin.
Sonuçta örnek adamı 20 sene borcu olsa
20x365 : 7,300 gün eder
20 senede 4 senede 1 artık var oda 5 eder
yani toplam gün
7305 gün eder kaza namaz borcu
sağlam olsun diyen 7.400 gün kılar işi bitirir.
Size tavsiyem gün hesabını yapın ve kayıt tutun günlerinizi toplayın derim.
Ayrıcada namazda dua edin nasılmı yarabbi kaza namazlarını kılmaya niyet ettim bana güç kuvvet ver ve namazları kılmaya devam edeyim bitireyim diye.
Kolay gelsin...
.
|