30.09.24, 21:07
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Bir kimse şu zikri her gün yüz defa söylerse on köle azat etmiş kadar sevap kazanır, ona yüz iyilik sevabı yazılır, yüz günahı bağışlanır ve bu zikir o kimsenin, o gün akşama kadar şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha fazîletli bir iş yapmamış olur:Lâilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr “Allah’tan başka ilâh yoktur, yalnız Allah vardır; O tektir, ortağı yoktur; Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O her şeye kàdirdir.”[ Buhârî, Daavât 64, nr. 6403; Bed’ü’l-halk 11, nr. 3293.] Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu: “Bir kimse günde yüz defa şu zikri söylerse, onun günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile hepsi bağışlanır: Sübhânallâhi ve bihamdihî Ben Allah’ın, yüceliğine yakışmayan kusurlardan çok uzak olduğunu söyler ve O’na hamd ederim.’’[Buhârî, Daavât 65, nr. 6405; Müslim, Zikr 28, nr. 2691.]
|
Eyvallah abim onları zaten yapıyorum Sabah akşam evradlarını yapıyorum ama bende sıkıntılarımın gitmesi kalbimi temizlemel istiyorum ayna gibi temiz kılmak istiyorum eskiden kuran okunca ağlardom şimdi ağlayamıyorum
.
|