Alıntı:
DavudM Nickli Üyeden Alıntı
Selamın Aleyküm arkadaşlar
Şu an amerikadayım çok fazla fitne sapkınlık küfür var ve bende dinimin imanımı korumal icin elimden geldiğince üzlete cekilmek istiyorum işte okul sonra odaya çekilmek bakışlarımo kontrol etmel bu surectede (bir kücük oda var odanın icinde gardrop yerinden bir tık daha büyük ve zikir cekmek istiyorum) bu sürecte oructata tutacağım ama bana zikir verebilecek var mk?
|
Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Bir kimse şu zikri her gün yüz defa söylerse on köle azat etmiş kadar sevap kazanır, ona yüz iyilik sevabı yazılır, yüz günahı bağışlanır ve bu zikir o kimsenin, o gün akşama kadar şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha fazîletli bir iş yapmamış olur:Lâilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr “Allah’tan başka ilâh yoktur, yalnız Allah vardır; O tektir, ortağı yoktur; Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O her şeye kàdirdir.”[ Buhârî, Daavât 64, nr. 6403; Bed’ü’l-halk 11, nr. 3293.] Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu: “Bir kimse günde yüz defa şu zikri söylerse, onun günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile hepsi bağışlanır: Sübhânallâhi ve bihamdihî Ben Allah’ın, yüceliğine yakışmayan kusurlardan çok uzak olduğunu söyler ve O’na hamd ederim.’’[Buhârî, Daavât 65, nr. 6405; Müslim, Zikr 28, nr. 2691.]