Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim haddimiz değildir nasihat vermek, keza gönlümüzden geçenleri bildirmek isteriz.
Bu hayattaki en pahalı şey tecrübedir. Çünkü tecrübeyi kazanmak için kaybetmek gerekir.
Bazen son anda olmaz, olmaması gerekiyordur, hayırlı değildir ancak aynı zamanda senin bu yolda bulunup bu tecrübeye sahibi olman da gerekiyordur. Hikmeti sınavda aramak doğru bir yöntem olsagerek.
Rahman Suret-üz Zariyat 56ncı ayetinde insanları ve cinleri ancak kendisine kulluk etmesi için yarattığını buyurur. Her tecrübede, her kayıpta Rahman kulunun ne kadar kulluk edebildiğini, ne kadar şükredebildiğini, kaybettiğinde Rabbine ne kadar dönebildiğini ölçer ve her sınavda temel ölçüm budur.
Kalbini, kendisini, gecesini, gündüzünü ve hayatını Rahman'a adamış kişi dünyada olup bitenler için üzülür ancak çok üzülmez. Saplantı haline getirmez hiç bir ayrılığı.
Bilir ki her şey ondan.
Ondan gayrısı bir HİÇ..
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü
|
Allah razi olsun kiymetli hocam eminimki ögretilmek istenen bir sey var ama gecemiyorum sinavi sorun bende eminim cok fedakar bir insanim olmamayi deniyorum olmuyor oluyorum yine olmuyor defalarca bir insan nasil gecemez haddimi astigimi dusunuyorum Allah akil fikir vermis nasil gecemiyorum diye sitemim kendime bu hayatimin her evresinde devam ediyor isim cok yolunda iyisin diyorlar isim bitiyor kapaniyor ailen cok iyi deseler yakinlarimi aniden kaybediyorum ani bir hastalikla su an sifirdayim hersey yolunda cunku kaybedecek hicbirseyim yok kimse birsey demiyor ben kendimde sorun ariyorum gizlu tutsam olmuyor tutmasam yine olmuyor vardir bir hikmet
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Üzerinde nazar olabilir, musallat olabilir veya nasibin böyledir,tespiti yapılmadan fikir söylemek doğru olmaz...
|
Allah razi olsun kiymetli Sami hocam sizden sagolsun sitemizden yardimci oluyorlar baktilar ve cok fazla nazar oldugu soylenildi bu kadar ciddiye almamistim nazari hayatim bu kadar degistireemez dedim 1 yilda babami isimi hayvanlarimi herseyimi kaybettim hemde haftasi haftasina rahmetli babam tasi siksa suyu cikar diyorlardi hep adam saglam gitti teshis bile tam koyulmadan öldü doktor sasirdi hayvanlarin cok iyi dediler her hafta birisi hasta oldu hepsi bitti bir yasli annem var aile kuracaktim 3 günüm kalmisti dugunume cok iyi anlasiyorsunuz derlerdi hep aniden bitti kaderi geccecek birsey olsaydi nazardi sozu gozumde canlandi kiymetli hocam nazardan olabilir diyorum artik