Alıntı:
Ok48 Nickli Üyeden Alıntı
Az önce okuduğum bir soruya istinaden yazmak istedim herkes bir sekilde sevdigi insanalardan ayrildiklari icin uzuntulerini paylasmislar bu doğal bir süreç diye bakiyorum olmayabilir basinda bitmistir bazisindada tam tersi oluyor son ana varinca bitiyor mesela benim hep düğünüme 1 ay vs kala bitiyor olmayacak terslikler tekabül ediyor aslinda sebeb bile değil cok guzel giden bir surec sacma bir nedenle son anda bitiyor tabiki onca emek hep ortada kaliyor bunun hükmü nedir cok merak ediyorum seversin olmaz nasip degidlir ama bircok emekle son anda bitmesi dusunduruyor insani kiymetli buyuklerimden tecrubelerini almak isterim herkese sevgiler saygilar
|
Değerli kardeşim haddimiz değildir nasihat vermek, keza gönlümüzden geçenleri bildirmek isteriz.
Bu hayattaki en pahalı şey tecrübedir. Çünkü tecrübeyi kazanmak için kaybetmek gerekir.
Bazen son anda olmaz, olmaması gerekiyordur, hayırlı değildir ancak aynı zamanda senin bu yolda bulunup bu tecrübeye sahibi olman da gerekiyordur. Hikmeti sınavda aramak doğru bir yöntem olsagerek.
Rahman Suret-üz Zariyat 56ncı ayetinde insanları ve cinleri ancak kendisine kulluk etmesi için yarattığını buyurur. Her tecrübede, her kayıpta Rahman kulunun ne kadar kulluk edebildiğini, ne kadar şükredebildiğini, kaybettiğinde Rabbine ne kadar dönebildiğini ölçer ve her sınavda temel ölçüm budur.
Kalbini, kendisini, gecesini, gündüzünü ve hayatını Rahman'a adamış kişi dünyada olup bitenler için üzülür ancak çok üzülmez. Saplantı haline getirmez hiç bir ayrılığı.
Bilir ki her şey ondan.
Ondan gayrısı bir HİÇ..
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü