Alıntı:
Muallim Naci Nickli Üyeden Alıntı
Tamam da bu müttefikleri sağlamak lobicilik de yine bir kabiliyet. ABD İsrail için savaşa girecek bir pozisyonda. Bu nasıl mümkün. Koca bir devleti kendi çıkarlarına entegre etmişler. Yanıltmasın kendi safi güçleri değil gibi gözükülebilir. Ancak o kadar derin ilişkiler ki kendi güçleri gibi. yani Akdeniz'deki uçak gemilerini İsraile ait görüyorum ben. Aksi halde zaten Ortadoğu'da bir günde sürülürler Araplar tarafından. Yine Mehdi ve Mesih kavramları önemli burda. Bu kadar bu gücü yok etmek için sanırım Mesih samimi hristiyanlari İsrailoğullarının uşakligindan kurtararak topu mehdiye atacak.. ittifaksiz ve korumasız kalan İsrailogullari Mehdi önderliğinde biçilecek.
Tabi ki zulüm ile abad olunmaz. İsrail'i yüceltmiyorum. Sonu gelecek hiç şüphesiz. Zaten buna işaret eden ayetler de mevcut. Ancak bakara 47'deki üstünlük konusu konuşulmaya ve anlaşılmaya değer . Çünkü günümüzdeki gelişmeler malûm
|
madem konusalım peki bakara 47de üstün millet maide 64 de lanetlenmiş millet olarak geçiyor yahudiler olayları incelemek için önce o dönemede ayetin nazil oluş biçimini ve tefsirlerine de inmek lazım şuan israili ortadoguda dokunulmaz kılan şey üstünlüklerinden degil amerikanın ortadogudaki üssü oldugu içindir zülüm eden hiç bir devlet topluluk yokturki tarumar olmasın zamanla herşeyi görecegiz olayları zamana göre yorumluyıp anlam çıkarmamak lazım hitler zamanında aynı yahudiler zulüm görmüştü ama şimdi aynı zulmü kendileri başkasına uyguluyor