Ayrıca diyanetin tefsirinde kendi zamanlarında küfür içindeki diğer milletlere göre ilahi dini benimsemeleri sebebiyle üstün oldukları açıklaması Kuranın zaman üstü değil tarihsel olduğu sonucunu doğurur. Yani bu ayetin günümüze bakan yukarıda yazdığım hiçbir sonucu yok demektir.sadece tarihin karanlıklarindaki bir üstünlükten bahsediyor diye mi anliyacagiz bu ayeti? Ben böyle anlamiyorum. Bu ayeti böyle anlarsak eğer ,Yahudi misyonerler olsa idi bu ayetle müslümanlari kendi dinlerine davet ederdi. Bu ayette dini bir üstünlük, bir takva ,Allah'a yakınlık gibi bir üstünlüge işaret edilmiyor, yaratılaşa ait fıtrata ait bir üstünlük bu. Bu ayetin bir sağlaması da bana göre Nobel ödüllerini kazanan yahudi bilim adamları ile diğer milletlere mensub bilim adamlarının sayısal karşılaştırması. Tarih boyunca bu kadar sürgünden sürgüne itilmiş. Binlerce sene anavatansiz bir milletin tarihin çöplüğünde yok olması asimile olması beklenirken günümüzde bu kadar az nicelik ile bu kadar fazla nitelik ortaya koyması yine bu ayetin sağlamasıdır bana göre
Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı
israilden üstte istihbaratları olan devletlerde var teknolojik olarak da üstte olan devletler var israilin sadece lobisi güçlü mesela rusya ukrayna savaşında bunu görebilrisiniz 2-3 senedir rusya ukraynayla ugraşıyor lobi ukraynaya destek veriyor ama şunuda unutmamak lazım masum kanı dökerek savaşma hukukuna aykırı davranarak bir sonuç elde edemeyecekler o masumların ahlarıda agıtlarıda yerde kalmaz gelecek olan belada ne emir tanır ne memur Allah yardımcımız olsun
|
Tamam da bu müttefikleri sağlamak lobicilik de yine bir kabiliyet. ABD İsrail için savaşa girecek bir pozisyonda. Bu nasıl mümkün. Koca bir devleti kendi çıkarlarına entegre etmişler. Yanıltmasın kendi safi güçleri değil gibi gözükülebilir. Ancak o kadar derin ilişkiler ki kendi güçleri gibi. yani Akdeniz'deki uçak gemilerini İsraile ait görüyorum ben. Aksi halde zaten Ortadoğu'da bir günde sürülürler Araplar tarafından. Yine Mehdi ve Mesih kavramları önemli burda. Bu kadar bu gücü yok etmek için sanırım Mesih samimi hristiyanlari İsrailoğullarının uşakligindan kurtararak topu mehdiye atacak.. ittifaksiz ve korumasız kalan İsrailogullari Mehdi önderliğinde biçilecek.
Tabi ki zulüm ile abad olunmaz. İsrail'i yüceltmiyorum. Sonu gelecek hiç şüphesiz. Zaten buna işaret eden ayetler de mevcut. Ancak bakara 47'deki üstünlük konusu konuşulmaya ve anlaşılmaya değer . Çünkü günümüzdeki gelişmeler malûm
Ve hatta Hizbullah lideri Hasan nasrallah beni çok şaşırttı. Ekranlara çıktı patlamadan sonra. Esip gürlemesi bekledim. Ancak konuşmasında İsrailin bize göre teknik üstünlüğünü biliyoruz dedi. Buna şaşırdım çünkü genelde çok hamasi konuşurdu . İran gibi atıp tutan tarzda .Düşmanın üstünlüğünu kolay kolay hiçbir lider dile getirmez. Psikolojik olarak mensublarini güçlü tutmak isterler. Aslında bakara 47 deki üstünlük sadece nasrallah tarafından değil İran Türkiye Arap devletleri olmak üzere en üst düzeyde tüm İslam ülkelerindeki devlet yöneticileri tarafından kabul edilmiş durumda. Son 1 yıldır bunu net görüyoruz