Alıntı:
Vazgecmeyen Nickli Üyeden Alıntı
üstünlüğe falan yok azıcık medyayı takip edin bütün komplo teorilerine sazan gibi atlamayın adamlar çok zekice cihazların içine bomba yerleştirmiş uzaktan onları patlatmış bu kadar basit ben senin telefonu alıp içine bomba koysam sonra uzaktan patlatsam bu olağan üstü bir şey değil adamlar paravan şirket kurmuş içine bomba koyduğu cihazları bunlara satmis
Ne komplosu. Komplo mu yazdım ben. 3-4 bin cihaz patlattı 37 ölü. Binlerce yaralı. Kör kalanlar oldu. Medyayı zaten takip ediyorum. Oradaki bilgiyi burda paylaşmanın ne anlamı var. Üretim sürecinde ya da tedarik sürecinde sızılmiş. Ama markanin sahibi Tayvanlı kişi kameralara ciktı. Biz Macaristanda Bac diye şirkete verdik dedi. Ama bac adlı şirketin sahibi ortada yok. Tabela var muhatab yok . Yani süreci ben gayet iyi anladım. Şimdi sonuçta patlayıcı koymak bunu planlamak . Zamanı günü saati gelince patlamak az bir iş mi. Evet çok yüceltmeyelim. Ama bu kadar da basitleştirmenin kimseye faydası yok.
okuduğun mealin tefsirine bak bu kadar basit
Tefsir (Kur'an Yolu)
İsrâiloğulları’nın “cümle âleme üstün kılınması”ndan maksat, onların kendi dönemlerinde küfür ve dalâlet içinde yaşayan milletlere karşı ilâhî dini benimsemeleri sebebiyle kazandıkları üstünlükleridir;
|
Okudum kardeşim bana diyanetin mealini kes yapıştır yapıyorsun ki. Sorduğum soru ortada.O meal demek ki tatmin etmemiş ki soruyu buraya yazdım. Fikrin yoksa zikrin de olmasın. Cevap yazmak zorunda değilsin
Ayrıca son patlamalar özelinde sormadım. Genel olarak herkesin bildiği İsrailoğullarının bircok imkanı mevcut. En basitinden boykot sürecinde bile uluslararası çok güçlü markaların israiloğullarına ait olduğuna şahit olduk. Sayıca az ama bu kadar etki Bakara 47 nin sonucu olabilir. Ben başka bir açıklama bulamadım. Eğer dünya üzerinde yaklaşık 30 milyon bir nüfusa sahip aynı güce ve etkiye sahip bir başka millet olsa idi bu soru kafalarda belirmezdi
Alıntı:
Muallim Naci Nickli Üyeden Alıntı
Ayrıca son patlamalar özelinde sormadım. Genel olarak herkesin bildiği İsrailoğullarının bircok imkanı mevcut. En basitinden boykot sürecinde bile uluslararası çok güçlü markaların israiloğullarına ait olduğuna şahit olduk. Sayıca az ama bu kadar etki Bakara 47 nin sonucu olabilir. Ben başka bir açıklama bulamadım. Eğer dünya üzerinde yaklaşık 30 milyon bir nüfusa sahip aynı güce ve etkiye sahip bir başka millet olsa idi bu soru kafalarda belirmezdi
|
Hatta belki 30 milyon bile yoktur bu sayı. İsrail'de 10 milyon. Sonra en çok ABD de . Belki İstanbul kadar bir nüfusa sahip bir milletin oluşturduğu bu etki bana kalirsa Bakara 47 'yi tefsir ediyor.Yani Bakara 47'nin 1500 sene önceden günümüzde çok aşikar görünen bu tespiti Kuran'ın bir mucizesi benim anlayışıma göre.Bakara 47 de İsmailoğullarini üstün kıldık deseydi günümüzde Arapların içine düştüğü ayrılık ve acizlik çerçevesinde bu ayeti nasıl anlayabilirdik. Ancak nokta atışı ile İsrailoğullarını işaret ediyor. Günümüzün güç dengelerinde bu ayet çok net anlaşılıyor