6 aydır mülakat sonucu bekliyordum. 2 ay önce yanında yaşadığım ve öz babam gibi sevdiğim insan öldü. Ben daha çok dua etmeye başladım. Bu sitede ne bulduysam okudum. Namazla sabırla istedim. İşim olmazsa beş parasız işsiz evsiz kalacaktım. Aileme dönemem. Onlar çok kötüler. Ve sonuç açıklandı. 2 kat yedek belirlemişler. Yedeğin sonundayım. Yıllardır memur olmak için uğraşıyorum. Yıllardır Allah'a yalvarıyorum. Hep çok azıcık puanla kaybettiriyor. Daha ocak 2024 tercihlerinde gidecekken kaldım. 1250 kişi alınacaktı. 250 kişi evrak teslim etmemiş. Oysa ben muhtaçtım o işe. O zaman şöyle düşündüm "Allah'ım sana günlerce ağlayarak yalvararak köpek gibi yalvardım. Şimdi sen olduğun tahtında bana bakıp alay edip gülüyorsundur. Hiç mi acımadın? Sevmediğin kullarına verirmişsin her şeyi. Beni de sevme o zaman. Yeter ki dileğimi ver. Daha öncekilerde de dileğimi vermedin. Ben galvarırken sen gülüyorsun halime. Bir daha senden bir şey istemem." dedim. Sonra tövbe ettim tabii isyanıma. Sonra bu kurum mülakatı denk geldi. Mülakata girmeye hak kazandım. Mülakatta bana etmedikleri kalmadı, sustum. Rabbimin layık gördüğü sonunculuk oldu. Bana sıra gelmeyecek. Halbuki müjdeci rüyalar gördüm. Dileğim olacaktı. Rüyamda bana kazandığımı söyleyen bebek ve kadın gördüm. Rabbim manevi babamı aniden yanınaaldığında kahroldum. "Babamı aldı, memurluğu verecek" dedim.
Kötü bir niyetim yoktu. Tek dileğim memur olup taşınıp tertemiz bir hayat kurmaktı. Bu dünyamın geçimi için, ahiretim için, Rabbimin rızasını kazanmak için istiyordum. Ben bu kadar büyük ne günah işledim de Rabbim dileğimi vermiyor? Ya da hangi duam engel oluyor bilmiyorum. Rabbimden istedim vermedi demiyorum. Dileğimi vermedi diyorum. O işe çok ihtiyacım vardı. Abilerim ablalarım kardeşlerim sonuncu yedek olmama ve sıranın bana gelmeyeceğini bile bile ben hâlâ inatla dua ediyorum. 100'den fazla Yasin okumuştum. Şimdi de dini bütün bir teyzemin tavsiyesiyle 4444 salatı tefriciyeye başladım. Daha önce sayısız okumuştum.
En çok da neyden korkutorum biliyor musunuz? Zamanında anneme babama büyü yapmışlar halalarım akrabalarım. Yetmemiş. Bana yapmışlar. Hâlâ da yapıyorlar sanırım. Hayatımı kurtaramıyorum. Allah rızası için bana yardım edin. Ne yaparsam yapayım işim olmuyor. Neyi çok istesem ulaşamıyorum.
Allahtan başkasına el açıp iş dilenmek istemiyorum. Anneme babama muhtaç kalmak istemiyorum. Napacağımı bilmiyorum. Bu arada manevi babamın tek çocuğu var ve cenazesine gelmedi. O da öyle biri işte...
|