Peygamberimizin doğdugu günü hoş karşılamanın neresi bidattır.Bu tarz şeylere bidat şirk diyen tayfa ölüye dua yada bidat cuma namazınada bidat diyen kimselerin oldugu tayfaya benziyor bide üstüne üstelik insanları Kafir ilan ediyorlar yazık benim itikadım ehli sünnet Neymiş Hristiyanlar Hz İsa as ı nın dogdugu günü kutluyormus bizde kendi Peygamberimizin dogum günün kutlarsak hristiyanlara benziyormuşuz çok ilginç Hristiyanlar yemekde yiyor onlar yemek yiyor bizde yemek yiyoruz diye onlaramı benziyoruz yahudilerde kurban kesiyor bizde kurban kesiyoruz onlaramı benziyoruz çok ilginç kafalar bir eylem i bir topluma atfediyor ama şu yönden düşünmüyor onların Peygamberlerine duydugu hürmeti biz neden peygamberimize göstermiyoruz diye düşünmüyor kalkıp onlara benzersiniz diyor bir topluma benzemek o toplumun benzerlik gösteren eylemlerini tekrarlamakla olmaz onların kabul ettigi olguları kabul etmekle olur örnek kutsal 3lemeyi kabul eden bir müslüman varmıdır kiliseye giden bir müslüman varmıdır vs vs onların peygamberi derken konu anlaşılsın diye dedim yoksa Hz İsa as bizimde peygamberimizdir.Şöyle özetleyim konuyu kısaca bitireyim ona bidatcı şuna bidatcı bunu şunu kafir ilan eden insanlardan kaç uzak dur insanları hedef gösteren insanlardan uzak dur Ümmetim ümmmetim diye haykıran Peygamberimizin dogdugu günü saygıyla yad etmekte ne gibi bi beis gördüler hayret
|