Alıntı:
heroman100 Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle Allah şifa versin. Bağırsak florası ile otizm arasındaki ilişkiyi araştırmanızı ve bu konuda olabildiğince kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Zira son zamanlarda yapılan araştırmaların kimine göre otizmli çocukların büyük çoğunluğunun mide rahatsızlıkları olması dikkat çekmekle beraber kimi araştırmalar bağırsak florasını iyileştirmenin otizmi yenebileceğini öne sürerken kimi araştırmalar bunun otizmi tamamen yenemeyeceğini ancak semptomlarını bastırdığını ve sağlıklı beslenen otizmli bireylerin çok daha sakin ve "normal"e yakın davranışlar gösterdiğinin altını çizer.
- Yani Her iki tarafında katıldığı bir şey var ki çocuğunuzu paketli gıdalardan,şekerli yiyecek/içeceklerden ve glutenden uzak tutmak ve doğal probiyotiklerle bağırsak florasını en üst derecede desteklemek ve en az "stres" seviyesinde tutmak çocuğunuza büyük fayda sağlayacaktır
- Otoimmun bir rahatsızlık olduğunu farkına varıp diyeti sıkı bir şekilde doktorunuzla takip etmek çok daha iyi olacaktır. İnsanlık olarak halen daha otizm hakkında çok derin bilgilere sahip değiliz maalesef burada iş size düşüyor. Allah şifa versin
- Fiziksel olarak destekledikten sonra sağ elinizi oğlunuzun karnının üzerine koyup şifa ayetlerini okuyabilir ve cuma günleri boy abdesti aldırabilirsiniz. Şifa olur İnşallah.
Ayrıca bu gibi konularda ana sayfada "Celcelutiyye" hocanın paylaşımlarını takip edebilirsiniz.
|
Evet bu şekilde çok araştırma yaptım.. Oğlumda sürekli kabız bağırsak florası bozuk.. Diyetlere uymaya calışıyorum.. Baya yol kat ettık sanki ama genelde yolumuz uzun görünüyor.. Ali hocamın yardımını çok gördüm gecenyıl bana çok yardımı dokundu Allah razı olsun.. Sizlerden de Allah razı olsun.. Her yeni gün yeni bir şey ler ögreniyor ümmet.. Bakın sizdendede cuma günleri boy abdesti ve elini katnın üzerine koyup okuyabileceğiniz öğrendim.. Allah razı olsun.. Çok teşekkür ederim hepinize...