Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
Dostum çok eşlilik dediğin şey Allahın emridir. Kırktane metresle eşini aldatan çağdaş olurken Allahın verdiği ruhsat sana anlaşılamaz mı geliyor.
Cariyelik hakkındadetaylı bir araştırma yapmanı öneririm.
Irkçılık tamamen iftiradır Bilali Habeşi en yakın dostudur ve zencidir. el üstünde tutardı mübarek onu.
Bir tane acımasız ceza örneği gösteremezsin. İftira atmadan..
Şiddete de sıfır meiyil gösterirdi Allahın meleğine bu topluluktan bir müslüman dahi çıksa yıllar sonra helak edilemez demiştir.
Korku dili diye birşey yok. Eğer bu ateşe elini uzatırsan elin yanar derse biri korku dili kullanmış olur ama gerçekte böyledir zaten.
Çok derin açıklamaları var ama üstün körü izahı budur.
|
Kadınlar da çok eşli olabilir ve 4 erkekle evlenebilir deseydiniz çok eşlilikle ilgili açıklamanızı kabul ederdim
fakat yalnızca erkekleri kapsadığı için kabul etmem imkansız.
Az önce cennette zenci olmayacak herkes en güzel haliyle orda yaşayacak gibi bir hadis okudum ve inanamadım. Arap kültürü zaten dayatılmış, bu ırkçılık mıdır tartışılır tabii.
Kırbaç, el kesmek, inanmayanları gördüğümüz yerde öldürmek, recm cezaları bana göre kabul edilemez acımasızlıkta ve şiddette cezalardır. Buların doğru olduğunu iddia etmiyorum, hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.
Kuranda yalnızca erkeklere sesleniliyor gibi algılıyorum. Bir kadın olarak yarım insan konumundayım. Ve sürekli bir azarlama dili hissediyorum bu beni uzaklaştırıyor. Sırf kadın olduğum için Annemin cenaze namazını kılamayacak olmam bile büyük haksızlık.
Köleliğin kalkmaması, kula kulluğun devam etmesi akıl alır gibi değil.
Ülkede bir savaş çıksa ve Müslüman bir topluluk/ülke tarafından işgal edilsek beni cariye olarak alabilirler mesela. Bu, açıkça onların hakkı. Siz söyleyin, bir kadın olarak böyle bir şeyden rahatsız olmamam mümkün mü?