Alıntı:
Anne Boleyn Nickli Üyeden Alıntı
Çok eşlilik, kadınların konumu, kölelik, cariyelik, ırkçılık, acımasız cezalar, şiddet, korku dili beni en çok rahatsız eden şeyler. Bunları sindirebilmem ve benimseyebilmem gerçekten imkansız. Ayrıca ruh sağlığı uzmanıyım. Biyolojik açıdan değerlendirince çoğu şey açıklanıyor ve tüm bunlar bana eski zamandan kalma kültürel dogmalar olarak geliyor. Haklısınız, akı matıkl işi değil bu o yüzden kalbimi açmaya çalışıyoru. Tasavvuf çok iyi fikirdi. Çok teşekkür ederim
|
O zaman anladığım kadarıyla siz kendinizi epey zorlamışsınız. mantıklı bir yön bulmaya çalışmışsınız. Joseph Cambell mitoloji üzerine okuma yapabilirsiniz(harika bir serisi var, dört kitaptan oluşan) ya da jung. Jung zaten alanınız. Bir yandan da kalp insanlarının hikayelerini, yaşantılarını okumaya başlayabilirsiniz. Ahmet yüksel özemre, kubbealtı vakfının yayınları.. size bir kültür olarak sindirilmiş halini sunabilir. ara ara cami ziyareti.. incil ve tevratı da severim mesela ben. ara ara okurum onları da. belki şeriata aykırıdır o noktada başkasınnın sorumluluğunu alamam.