Alıntı:
Hersyguzelolsun Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar
Ben yaklaşık 2 senedir iş arıyorum. Ancak bir türlü bulamadım. İş görüşmesine çağırılıyorum her şey güzel gidiyor. Tamam diyorum bu iş olacak yine olmuyor. Araya tanıdıkların bile girdiği işler oluyor. Kesin konuşuluyor ama yok yok yok. Elimden geldiğince ibadetlerimi eksiksiz yapmaya çalışıyorum. Burada gördüğüm iş bulmak için olan duaların çoğunu okuyorum. Yetmiyor gece namaza kalkıyorum. Etrafımdaki insanlardan dua istiyorum, sadaka veriyorum, benim için gece namazlarına kalkanlar bile oldu. Ya bir tanecik hareket olmaz mı? Çok yoruldum. Bir de maddi sıkıntılar yetmiyor gibi sürekli aksilikler çıkıyor önüme. Mesela bi ortamda biri çantan güzelmiş dese çantam kopuyor. Arabadan konu açılsa araba bozuluyor. Koltuğumu beğenen misafirim oldu inanır mısınız koltuğum yırtıldı yaa. Artık çok üzülüyorum ne oluyor bana diye. Zaten ruh halim allak bullak oldu. Lütfen yardımcı olur musunuz
|
Güzel kardeşim hepimiz sınavdayız. @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam bakım yapar konunun uzmanı o dur. Sosyal hayatında dinimizin emir ve yasaklarına uyarmısın , kalpten Allaha iman edermisin, helal haram, kulhakkı gibi konularda dikkat edermisin.
Eğer bu sorumluluklarının bilinci ile dikkatli yaşıyor ve kalben itikadın yerinde ise sınavın bu olabilir. Allah duasını çok sevdiği kullarını daha çok dua etsin diye sınarmış. Dua etmeye devam.
Eğer yaşadıkların sınavın ise kimse sana birşey yapamaz. Hastada sensin ilaçta sen. Hemen formdan tövbeleri bul bir temiz kalpten pimanlıkla tüm günahların için tövbe et . Ama kalben ağlayarak hatanı anlayıp birdaha yapmamak üzere tövbe et.
Kalben tövbe ettikten sonra Yunus aleyhisselamın duası ile Allaha Yakar.
İçinde bulunduğu durumdan kurtulması neredeyse imkansız iken Allah'a şu duayı etmiştir: Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn. Duanın Türkçe meali, "Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederim. Şüphesiz ben kendine zulmedenlerden oldum." şeklindedir.
Eğer kalbindeki eğriliği doğrultmuşsan ( hepimizin kalbinde eğrilikler var sakın bana kızma ) Hz. Yunus A.S. ninm duası imkansızı imkanlı yapar, Allah herşeye kadirdir. Eğer hayatına müdehale eden bir müsibet varsa ya da Allahın gücüne gidecek bir halin varsa yada safi sınavınsa Allah seni bu durumdan çekip çıkaracaktır. Buna bu şekilde inanacaksın zerre kadar şüpheye düşersen ne dualardan nede havastan bir fayda bekleme.
Başında bir habis varlık varsa ( gerek büyü ile gelmiş, gerekse bir hatandan ruhsat almış bir musallat ) Allahın izni ile @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam onun azı dişini sökerde birdaha yanına yaklaşamaz.
Allaha emanet ol.
Hemen başla sayısızca yerken içerken hayatın her safhasında Yunusun A.S: duasını dilinden düşürme sayısızca nefesin adedince devam et aş kapılarını titret.