Alıntı:
beyazalim Nickli Üyeden Alıntı
He tedavülden kaldırır bende cennete beleş giderim mi sorunun cevabı acep?
Rasûlüm! De ki: “Böyle bir sonuç mu daha hayırlı, yoksa kalpleri Allah’a saygıyla dopdolu olup O’na karşı gelmekten sakınanlara va‘dedilen ebedî cennet mi? O cennet onlar için bir mükâfat ve nihâî bir varış yeri olacaktır. Furkan/15.
Dünya ve kainat yokken kuantum dediğin şeyler yokken Allah CC vardı ve tüm kainatı yarattı madde elle tutulur gözle görülür şey maddedir enerji değil enerji göremediğin ama var olduğunu bildiğin şey elektrik bir enerjidir..
Dünyaya pazarlık için geldiğimizi kim söyledi Ben insanları cinleri bana kulluk etsin diye yarattım ayeti var bu kulluğa uyan ve uymayan var uyan edebiyle ömrünü Allah CC ve Peygamber yolunda geçiren gayret edenle etmeyen aynı yere konsa imtahan adı olmaz sınavı geçene mükafat büyük geçemeyen cezası var çünkü Allah'a CC isyan etmiş şeytanla bir olmuştur cezasıda cehennemdir.. Ölümsüzlük konusu göreceli evet ruh ölümsüz beden fani ölümlüdür Kuran bedene konuşmaz sadece ruh ve beden için o yüzden tefsir çok byük iş kendi başına yanlış şeyler imandan eder büyük alimlerin tefsir kitabı aal hangi ayet ne demiş güzel anlaşılır..
|
Hocam Allah razı olsun cevap için öncelikle benim amacım cennete gitmek değil Allah rızasını kazanmak. Ben sırf annem babam yada çevrem inandığı için değil sorgulayarak düşünerek gerçek bir iman sahibi olmak istiyorum. Benim niyetimi Allah biliyor. Cennete gitme amaçlı yapılan ibadet ticaretten başka birşey değildir bence. Neticede sen orda yine sadece kendin için ibadet ediyorsun. Eee tasavvufta amaç zaten bu sahte benlikten kurtulmak değilmi bütün insanı kamillerin amaci bu değilmi? Bana önereceğiniz düzgün bir tefsir varsa öğrenmek isterim saygılar.