Alıntı:
BirTek Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar, 1. Sorum Ibnül Arabi Hz. “Yaratılma, itidal varken mümkün değildir.” (FM, 9:92) diyor. Kuranı Kerimdede yaratıldınız diyor. Her şey temelde enerji. Madde dedigimiz şey bile aslinda enerjinin bir tezahürü sadece. Maddenin temelde enerji oldugu bilimsel olarakta kanıtlandı kuantum dolanıklılıği adı altında. Her şey enerji ve enerji yoktan var olamaz varkende yok edilemez ise biz zaten ölümsüsüz, ölümsüz bir şey nasıl yaratılsın zaten ebedisin. Böyle dusununcede
Kuranı Kerim okumalarındanda benim algıladıgım Kuranı Kerim en cahil insanın bile anlayacagı şekilde yazılmış, ve o dönem insanının dünyadaki yaptigi gunahlari cennette vaat etmesi işte cennete zevce veriririz istedigini yaparsin sürekli maddi dünyadaki insanin anlayacagi şekilde cennet ve diger seyler anlatilmis. Mesela Saffat 44. Ayet "Çeşitli mücevherlerle işlenmiş koltuklar üzerinde otururlar" gibi. Bunun örnekleri çok. Peygamber Efendimizinde "İnsanlara akıl seviyelerine, istidat ve durumlarına göre hitap edin." Hadisi var. Ben bunları göz önüne aldıgımda Kuranı Kerimin en cahil insanları günah işlemelerinden alı koymak amaçlı cehennemle korkutarak işte şunu yaparsan şu günah bedelide şu kadar yıl yanmak. 5 vakit namaz kilarsan yada Allahin istedigi ibadetleri yaparsan cennettesin gibi söylemlerle günah işleyen akılsız cahilleri kontrol amaçlı söylendigini dusunuyorum. Çünkü koskaca Allah seninle pazarlikmi yapicak haşa sen bunları yap ben sana bunlari veririm gibisinden biz kimizki Allahla ticarete oturalım Allah ne isterse onu yapar istedigini cehenneme istedigini cennete koyar her şey onun elinde. İstese kendi koyduğu kitaplari bile tedavülden kaldırır kuranı kerimden önceki kitaplara yaptigi gibi. Sorum düşüncelerim yanlışmı yanlışsa niye yanlış açıklarmısınız?
|
He tedavülden kaldırır bende cennete beleş giderim mi sorunun cevabı acep?
Rasûlüm! De ki: “Böyle bir sonuç mu daha hayırlı, yoksa kalpleri Allah’a saygıyla dopdolu olup O’na karşı gelmekten sakınanlara va‘dedilen ebedî cennet mi? O cennet onlar için bir mükâfat ve nihâî bir varış yeri olacaktır. Furkan/15.
Dünya ve kainat yokken kuantum dediğin şeyler yokken Allah CC vardı ve tüm kainatı yarattı madde elle tutulur gözle görülür şey maddedir enerji değil enerji göremediğin ama var olduğunu bildiğin şey elektrik bir enerjidir..
Dünyaya pazarlık için geldiğimizi kim söyledi Ben insanları cinleri bana kulluk etsin diye yarattım ayeti var bu kulluğa uyan ve uymayan var uyan edebiyle ömrünü Allah CC ve Peygamber yolunda geçiren gayret edenle etmeyen aynı yere konsa imtahan adı olmaz sınavı geçene mükafat büyük geçemeyen cezası var çünkü Allah'a CC isyan etmiş şeytanla bir olmuştur cezasıda cehennemdir.. Ölümsüzlük konusu göreceli evet ruh ölümsüz beden fani ölümlüdür Kuran bedene konuşmaz sadece ruh ve beden için o yüzden tefsir çok byük iş kendi başına yanlış şeyler imandan eder büyük alimlerin tefsir kitabı aal hangi ayet ne demiş güzel anlaşılır..