Alıntı:
Cyra Nickli Üyeden Alıntı
Haddim olmayarak, hoca değilim cahil bir kulum, belli ki çok çekmişsiniz, çok sıkıntılar yaşamışsınız, belli ki çok canınızı yakmışlar, diyelim ki kısas hak'tır dedi hocalarımız, size bu kötülüğü yapan insana kısas uyguladınız peki o kötü nefisli insandan ne farkınız kalır, Rabbim istemeseydi isabet etmezdi hiçbir büyü, belkide Allah istedi ahirette ki dereceniz yükseldi, Şuara suresi 113. Ayette : “Onların hesâbı yalnızca Rabbime aittir; biraz insafla düşünseniz bunu anlarsınız.” geçiyor belki başka manada ama ben kötü insanların akıbetine yoruyorum bazı ayetleri, bence Allaha havale edin, Rabbime bırakın, onlara kahır okuyacağınız vaktinizi kendi aileniz selametiniz için dua ederek geçirin, zaman gelir eğer müşkül durumda olduklarını duyduğunuzda, Allah en doğrusunu bilir demenin vicdani rahatlığı hiçbirşeyde yoktur emin olun. (Kalben söylemek istedim, akıl vermek haddime değil, içimden geçenler bu şekilde.)
|
Değerli kardeşim Allah senden razı olsun. Yazdıklarına harfiyen katılıyorum imzamı da atarım.
Birçok yapılan kötülük ya da hainlik kişilere geri döndü. Mevlam bunu gösterdi. Bu başlığı açmamın amacım kısas hakkı varsa kullanmak değil zaten. Konu öyle bir şey ki takdir edersin bir kişi şeytani bir işlemle kendini şeytana teslim edip üstüne büyü yaptığı kişinin kul hakkını alıyor. Mesele burada bu tür bir haksızlık karşısında böyle bir hakkın olup olmaması. Diğer konuyu gören kardeşler bu işin iç yüzünü bilsin diye açtım. Hem bilgilendim. Bir çok insan büyücü tarifiyle saçma sapan intikamlara girip suçsuz günahsız insanlara da zarar veriyor. Bunu da gördüm. Özellikle soru metninde bunu o sebeple belirttim. Başlık altını okuyan kardeşlerimiz de bilsin. Senin de belirtildiğin gibi Allah'ın takdirine bırakmak en iyisi. Dediğim gibi aşırılıklara karşı takdiri Allah'ın iradesine bıraktım çok şükür pek de zarar görmedim. Yaptığım iş gereği milletin yaşadığının kat be kat fazlası çekemez insanla çalıştık da yine ucuz metodlarla bunlara cevap vermedik. Üstelik elimde türlü imkanlar olmasına karşın.
Sözün özü diğer konuya yorum yapan arkadaşlarla beraber senin yorumun çok kıymetli. Allah'a güvenen yolda kalmaz