Alıntı:
Bir garip21 Nickli Üyeden Alıntı
İsmi Azam’ı bilen adam söylemez hz Muhammed sav eşi aişeye bile söylelememiştir ama bakara suresi 163 ayetle Ali İmran’ın başı ismi azam dır diyorlar
|
İsmi azami hicbirimiz bilmiyoruz zaten o anlamda sormadim ismi azam dua cesitlerinden biri midir bu dua o anlamda sordum cevabimi aldim öyleymiş zaten
Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Hz. Büreyde (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.), bir adamın şöyle söylediğini işitti:
اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنِّي أَشْهَدُ أَنَّكَ أَنْتَ الّٰلُ لَ إِلٰهَ إِ اَنْتَ الَْحَدُ الصَّمَدُ الَّذِي لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ
Allâhümme innî es’elüke bi-ennî eşhedü enneke: Ente’llâhu lâilâhe illâ entel-ehadü’s-samed ellezî lem-yelid velem-yûled velem-yekun lehû küfüven ehad.
Türkçe Anlamı:
Allâh’ım! Şahâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle Senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilâh olmayan Allâh’sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç) doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur.
Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Nefsimi kudret elinde tutan Zât’a yemin olsun ki bu kimse Allâh’tan İsm-i A‘zam’ı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i A‘zam ile duâ ederse Allâh ona icâbet eder, kim onunla talepte bulunursa (Allâh ona dilediğini mutlaka) verir. (Tirmîzî, Da‘avât, 65, Ebû Dâvûd, Salât, 358)
|
Aa evet işte bu okumuştum ben bunu teşekkür ederim.Yalniz bu dua ile hirka-i serif ziyaretinde okunmasi arasindaki baglantiyi kuramadim.Yasin kitabinin yazarı o başlık altinda yazmış bu duayı