Alıntı:
Garip1isi Nickli Üyeden Alıntı
Budizm de olan rahipler bile kendini meditasyon a tam olarak verdiğinde yerden yükseldikleri belli oluyor yemiyor içmiyor sürekli meditasyon yapıyorlar bu tam teslimiyet ile oluyor peki nasıl oluyor da başka düşünceleri yok tam kendilerini veriyorlar ben bir namaz kılıyorum aklıma normalde gelmeyen düşünceler geliyo tam anlamıyla beynimi Allah’a veremiyorum bu düşüncelerin nasıl önüne geçicez ?
|
Namaz esmasinda banada geliyor vesvese sahih hadisde Hasen Basrî (r.h.)’nin naklettiğine göre:
“Resûlullah (a.s.) namaza başlarken üç defa:
لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ (Lâ ilâhe illallah)
Üç defa اَللّٰهُ اَكْبَرُ (Allahu ekber) ve ardından
اَللّٰهُمَّ اِنّ۪ى اَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاط۪ينِ مِنْ هَمْزِهَا وَنَفَثِهَا وَنَفْخِهَا وَاَعُوذُ بِكَ رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونِ
(Allahumme innî e‘ûzü bike min hemezâtiş şeyâtîn min hemzihâ ve nefesihâ ve nefhihâ ve e‘ûzü bike rabbi en yehdurûn)
«Allahım! Şeytanların vesvese ve kışkırtmasından, tahrik etmesinden, tükürmesinden ve üfürmesinden sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım»…” derdi. (Ebû Dâvûd, Salât 121; İbn Mâce, İkame 2) bunu dene istersen ben yapiyorum cok fazla azaliyor