Alıntı:
Garip1isi Nickli Üyeden Alıntı
Budizm de olan rahipler bile kendini meditasyon a tam olarak verdiğinde yerden yükseldikleri belli oluyor yemiyor içmiyor sürekli meditasyon yapıyorlar bu tam teslimiyet ile oluyor peki nasıl oluyor da başka düşünceleri yok tam kendilerini veriyorlar ben bir namaz kılıyorum aklıma normalde gelmeyen düşünceler geliyo tam anlamıyla beynimi Allah’a veremiyorum bu düşüncelerin nasıl önüne geçicez ?
|
ihlasin ve itikadin tam oturmadıgi durumlarda boyle olur, teslimiyet olmadigi zaman şüphe ve vesvesenin cok oldugu zaman böyle olur
budist rahipler inanclarina tam bagli olduklari, teslimiyetlerinin tam olmadindan dolayi o durumdalar, dünya zevkinden uzak nefeslerini bastırmış halde yasiyorlar, bir çul uzerinde uyuyor gunde 1 öğün yemek yiyorlar,
burada örnegi batul yadatan bir guruptan degilde
zühd icinde yasayan evliyalardan almak onları misal göstermek daha dogru olur,
üzerine kıl abayi giyip bir daha cikarmayan veysel karani hz gibi, hz. peygamberin ahirete göctüğu yaşa gekince dunya bana zehirdir diyerek geri kalan ömrunu 1 cukurda geciren seyh ahmed yesevi hz. gibi, ömrunun 20 yilini çöllerde gecirip midesi açım diye bağırana kadar hiç bir sey yemeyen hz pir Abdulkadir geylani hz. gibi...
oyle aksam yemegine köfteyi yiyip sonra tv nin karşısında çekirdek cıtleyerek , yatsi namazinin bilgisayarda video izlemek icin 5 dk da farzindan kılarak
o zühd yasanmaz, ondan sonra yatsının farzini kilarken aklina 40 tane dünyalik gelir