1 - ) Araba Ucak Tren ve Gemiye Binerken veya Yola Sefere Çıkarken Okunacak Zikir veya Dualar Arapça ve Türkçe
بِسْمِ اللّهِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَللَّهُ أَكْبَرُ اَللَّهُ أَكْبَرُ اَللَّهُ أَكْبَرُ
سُبْحَانَ الّذى سَخّرَلَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِينَ وَاِنّا اِلَي رَبّنَا لَمُنْقَلِبُونَ
اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَللَّهُ أَكْبَرُ اَللَّهُ أَكْبَرُ اَللَّهُ أَكْبَرُ
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ إِنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي فَاغْفِرْ لِي فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ
Duanın Latince Okunuşu ✪
Bismillahi Elhamdulillahi Elhamdulillahi Elhamdulillahi Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber
Sübhânellezî sehhara lenâ hâzâ vemâ künnâ lehû mukrinîn. Ve innâ ilâ rabbinâ le-munkalibûn.
Elhamdulillahi Elhamdulillahi Elhamdulillahi Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber
Sübhâneke Allâhümme inni zaletü nefsi fağfirli fe innehu la yeğfiruz zünübe illa Ente
Duanın Türkçe Manası veya Meali
"...Bunu bizim hizmetimize vereni tesbîh ve takdîs ederiz, yoksa biz bunlara güç yetiremezdik. Biz şüphesiz Rabbimize döneceğiz." (Zuhruf, 13, 14)
Allaha Hamd Olsun Allaha Hamd Olsun Allaha Hamd Olsun Allah Tek Büyüktür Allah Tek Büyüktür Allah Tek Büyüktür Allahım! Seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Ben nefsime zulmettim, beni bağışla. Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın
Kaynak Ebu Dâvud, (3/34) ⇒ Tirmizi (5/501) ⇒ bkz. Sahih-i Tirmizi (3/157)
---
2-
اَللّٰهُ رَبِّي لاَشَرِيكَ لَهُ بِسْمِ اللّٰهِ اَمَنْتُ بِاللَّهِ وَاعْتَصِمْتُ بِاللَّهِ بِسْمِ اللّٰهِ تَوَكَّلْتُ عَلَى ٱللهِ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللَّهِ
Duanın Latince Okunuşu
Allahu Rabbi la şerike lehu Bismillahi ametübillahi ve'tasimu billahi bismillahi tevekeltü alallahi ve havle ve la kuvvete illa billahi
Duanın Türkçe Manası veya Meali
Allah (c.c.) benim Rabbimdir O'nun ortağı yoktur (Bir Tektir) [1] Allah’ın ismiyle. Allah’a îmân ettim, Allah’a sarıldım, Allah’a tevekkül ettim, güç ve kuvvet ancak Allah’ın yardımıyladır.” [2]
Sefere (yola) çıkmayı düşünerek evinden ayrılan bir kimse yola çıkarken
Allah (c.c.) benim Rabbimdir O'nun ortağı yoktur (Bir Tektir) Allah’ın ismiyle. Allah’a îmân ettim, Allah’a sarıldım, Allah’a tevekkül ettim, güç ve kuvvet ancak Allah’ın yardımıyladır.” derse en hayırlı bir yere çıkmakla nasiblendirilir ve kötü bir yere çıkmanın şerri ondan geri çevrilir
Kaynak: [1] Ali el-Müttâkî, no: 17553 ✪ [2]: Ali el-Müttâkî, no: 17534
Yediğim yemekten içtiğim suya kadar tadsızım
Saçının telinden ayak parmaklarının ucuna kadar özledim seni..
|