Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
konuşmayin kader konusunda fazla araştırıp sorusturup didiklemeyin, kader olgusu insan aklinin üstundedir, islamda kadervkonusuna gfkince orada teslimiyet baslamali ve külli iradeye teslim olunmalidir
kaderin fazla soruşturulmasi insani yoldan cikarir isyana götürür, öyle internetten arastirmayla fal nda o işin sırrına erisilmez
zaten kader hakkinda konusmakta bir nevi yasaklanmistir
nebi sav. şöyle buyuruyor
Kader hakkında konuşmayın, zira kader Allah’ın sırrıdır. Allah’ın sırrını açıklamaya kalkmayın.” (Kenzü’l Ummâl, 1/132)
“Kader hakkında fazla konuşmayın, çünkü sizden evvelkilerin çoğu ondan kaybetmiştir.” (Tirmizî, Kader, 1)
bu bu kadar işte...
|
Hocam burda amacımız kaderimiz sorgulamak degil kader olgusunun iradeye etkisi ve irademizle yaptıklarımızın kaderimize tesiri Elhamdülilah Allaha her zaman teslimiz o neyi murad ederse lakin arkadaşın sualine cevap vermek istedim düşünce kurt gibidir zihni kemirir o kurt ölmeden rahat edemez o yüzden bildiklerimi aktardım cahil halimle aslında burdaki konu kaderden ziyade irademiz irademizin kaderimizdeki yeri aslında bu konuların bir nevi aydınlanması Ateizmin de sönmesindeki fitili ateşler Bir insanı bile bu çukurdan kurtarsak ne büyük şereftir insanların ateist olmasıda bazı sorularına cevap bulamamasıdır artık ilim teknoloji çagındayız cihadı ilimle yapıyoruz sürekli ögrenmeye birşeyleri araştırmaya çalışıyorum haddimi aştıysamda hakkınızı helal edin