Alıntı:
passion Nickli Üyeden Alıntı
hocam sanki kalp gözü açmaya çok gerek yok gibi aslında. süper bir güç kazanmak için 40 gün 1000Ayetel kürsi oku diye resmen yemek tarifi gibi tarif veriyorlar. Ben hiç bir yerde görmedim çok müslümanın kalp gözü açık olur, gibisinden bir ifade sanki kalp gözü açmaya aslında çok da gerek yok gibi siz ne dersiniz
|
Ben çok tamıltım kafaya ama sonra imas hocanın yazıları okudum ona hak verdim o sözu İbnul Arabi Hz söylemiş diyorlar şimdi şöyle bir şey var metinde Allaha yemin ediyor 1000Ayetel Kürsi 40gün okursa diye ama zaman değişti günahlar artı takva azaldı insanlar değişti hayatımız teknolojiden ibaret oldu elimizdeki telefonla bile günah işliyoruz.Kalp Gözu icin zaten temiz olmalı insan nefis mertebeleri gecmelidiye biliyorum.Sahih hadisde teheccüde kalmak salihliğin işaretidir diyor sâlihler kalkar ama bu kalp gözunu şöyle böyle actım diyen bir çoğu teheccüd kılmıyor hepsi icin söylemşyorum ama ortalıkta. kalp gözum acık diye dolanan çok tip var. Daha Davud orucunu tutamayanlar var yani bunlar sünnetde gecen şeyler Kalp gözu acık olması icin en azından kuran ve sünnete ilerlemiş salihlerden olmalısın cin görmek hakikaten bir şey ifade etmiyor o kadar gören var ki
Alıntı:
cahil Nickli Üyeden Alıntı
Havas ilmi bir yaşam şeklidir. Bu eskiden ecdadımızın kullandığı bir ilim. Zamanla unutturuldu. Ve buyuculukle ufurukculukle aynı şeymiş gibi gösterildi. Bunun benzerini ,ama havas ilminin yanimdan gecemez,yahudiler kabbala derler ve her yerde kullanırlar.Bir örnek vereyim yahudi nin evine hırsız girmez, yangın çıkmaz. İşleri tikirindadir.
|
Bu devirde zor be hocam insan imanını kurtarmanı derdine düşmeli bugun sadece para ile rükiye yapanlar var bu devirde hem temiz helalinden para kazanıp hemde kendini bu mesleğe vermek icin hatrı sayılır bir mal varlığın olmalı bu zamanda halvet bile doğru durust yapılamıyor kaldı ki havasco olup hayatıno öyle devam etdirmek