Alıntı:
ulubatlihasan Nickli Üyeden Alıntı
yine yanlış yanlış konuşuyorsun, bi inat edeceğine 30 kere tekrar ettirmede idrak et ne diyorum.
Sen diyorsun ki recm cezası uygulanması için zinanın "Teşhir" amaçlı yapılması lazım
teşhir; Sergilemek, Göstermek, Herkese Duyurmak
Yani sana göre 2 kişi dışarıda tenha yerde zina etse 30 kişi bi anda oraya gelse bunlara recm uygulanmaz, niye ?
ÇÜNKÜ SEN DİYORSUN Kİ ZİNA TEŞHİR AMAÇLA YAPILIRSA RECM EDİLİR
git dön bak ne yazmışsın kaç mesajda anlayamadın boş boş inat ediyorsun birde bana anlamamışsın diyorsun
|
ben diyorumki 4farklı şahit oluşması halinde recm cezası uygulanır zinada tekrar tekrar anlatıyorum tekrar anlatayım önce soruna cevap vereyim Yani sana göre 2 kişi dışarıda tenha yerde zina etse 30 kişi bi anda oraya gelse bunlara recm uygulanmaz, niye ?
neden uygulanmasın uygulanır teşhir görünür kılmak demek ulu orta yapılan her işe teşhir olmak denir yani demem o ki ev de ve uzayda arsada veya inşatta 4şahit lik oluşması halinde yada kişinin kendi itiraf etmesi halinde recm şerri olarak uygulanbilir bak burayı iyi anla şimdi (4 farklı şahit bulunabilmesi insanın evinde 4farklı şahit bulunamayacagı için hani 4kişi yoldan geçerken hele şunlara bi bakalım ne yapıyorlar diyemecegi için mecburen kanıtlamak için umuma açık bi yer olması gerek ki kanıtlansın yoksa iftira atılan biri nasıl korunacak ve her zinayada recm cezası uygulanmaz bunun örnekleri çoktur islam devletlerinde evlinin evliyle evlinin bekarla kaideleri akaidleri vardır ve recm cezası o kadar azdr ki tarihte 5i10u geçmez şartların oluşması icap eder Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar bak bende sana bir soru sorayım madem bir kişinin zina yaptıgını nasıl kanıtlayacaksın 4kişiyle ? açık bi olanda birşey olmasa nasıl ? zina nerde yapılırsa yapılsın haramdır ama gerekli cezaların tatbik edilmesi için şartların oluşması lazım yani evinde zina eden birini edip etmedigini anlamak hele hele 4şahit bulunması ben demiyorum ki teşhir olmaması halinde zina zina degildir diye bir kelimemi çıktı agzımadan zina heryerde zinadır ama cezasının uygulanması için oluşabilcek ortamları anlatıyorum