Alıntı:
Cyra Nickli Üyeden Alıntı
Değerli hocalarım, kardeşlerim selamın aleyküm herkese hayırlı günler diliyorum, Konuları okuyorum öğrenmeye çalışıyorum birçok fikir belirtilmiş fakat kafamda tam oturmadığım başlıkta belirttiğim gibi bir sorum var.
Sizce büyü yapan kişiyi öğrenmek ve ona göre o kişiye karşı ( genellikle aileden bir birey oluyor) temkinli davranmak mı lazımdır.?
Diyelim ki öğrenmek istiyoruz bu sebeple yapılan esma, sure okumak, dua etmek günahmıdır. ?
Ben çok öğrenmek istiyorum, rüyalarımda birkaç kere aynı şeyleri gördüm bununla alakalı, uyandığımda kalbime doğuyordu, aklımda düşüncelerimde belki başka birinin yaptığını düşünüp günahı olmayan birinin günahını almak istemiyorum, kısas gibi bir düşüncem yok, eziyete karşı bile beddua etmeyen bir insanım yoktan yere günaha girmemek ve o bedduanın ağırlığı dolaşıp bana aileme zarar vermesin diye.
Sizce Öğrenmek o kişiye temkinli olmak, elhamdülillah zaten biliyordum hissediyordum demek mi , öğrenmemek ama vicdanen vesvese ile boşvermeye çalışmak mı ?
|
Büyü yapan ve yaptıranı öğrenmek çokta sağlıklı bir durum değil bence.mesala ,diyelim ki öğrenildi ki ilim ehli kimse bunu asla söylemez.söyleyende bence güvenilir değildir.muska büyü işiyle uğraşan kimselere şeytanın yani dostunun fısıldaması......büyücü ve tayfası neyi doğru söyler ne kadar güvenilir .peygamberimizin sav şu sözü onlar kendi dostlarının kulağına tavuğun gıdakkaması gibi söyler ama güvenilir değildir hal böyle olunca, hiç güvenmemek lazım.kaldı ki ,bisek bile büyünün kimin yaptığını bisek, gidip sen mi yaptın diyebilirmiyiz veya neden yaptın? Doğru cvp bulabilirmiyiz. Bence hepsi gereksiz boş. Yapmamız gereken ,Allah CC sığınmak, herşeyi bilene halimizi arz etmek.hegün cevşenül kebiri okuyarak şefaatçi kılmak,Felak ve nas surelerini bol bol okumak