Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı
dostum teşir demek ne demek bir şeyin ulu orta yapılması manasına gelir sen beni hiç anlamamışsınki mesela eskilerden bir şerri mahkemede kocası kadını zina ile suçluyor ben evden çıkınca karım evde başka biriyle zina ediyor diye kadı efendiye başvuruyor şerri mahkemeleri kuruluyor komşu kadın dinleniyor gördügünü idda ediyor ama başka şahit olmadıgı için mahkeme düşüyor burdaki 4şahit kaidesi yani umuma açık bi yerde olması icap ediyor 4farklı şahit bulunan bir yerde ister sokak ister ev ister uzayda olsun zina kanıtlanmış olur ona görede hüküm uygulanır osmanlı tarihinde recm cezası vuku bile bulmamıştır hüküm kaide koşul belli mesela her hırsızlık yapanın kolu kesilmez onunda kanunu var belli miktar üstü olması gerekir
|
yine yanlış yanlış konuşuyorsun, bi inat edeceğine 30 kere tekrar ettirmede idrak et ne diyorum.
Sen diyorsun ki recm cezası uygulanması için zinanın "Teşhir" amaçlı yapılması lazım
teşhir; Sergilemek, Göstermek, Herkese Duyurmak
Yani sana göre 2 kişi dışarıda tenha yerde zina etse 30 kişi bi anda oraya gelse bunlara recm uygulanmaz, niye ?
ÇÜNKÜ SEN DİYORSUN Kİ ZİNA TEŞHİR AMAÇLA YAPILIRSA RECM EDİLİR
git dön bak ne yazmışsın kaç mesajda anlayamadın boş boş inat ediyorsun birde bana anlamamışsın diyorsun