Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Olur olmaz değilde mesele şu şimdi avamın bazısı olurmu öyle şey ya.Kafanıza göre kılıyorsunuz diyebilir yani kafanıza göre fetva verip ona göre namaz kılıyorsunuz diyende sivri zekalı avam mensubuda illaki vardır.
Dün yazdım gene yazayım siteye konular açtım hergünün namazı diye bu namazları cübbelinin lalegül dergisi var orda gördüm siteye 2 sene evvel konu açtık.Namazların kaynağı aslı Resullullah SAV ve ondan aktaran sahabeler ve onlarıda imam gazali KS sanırım eserinde yazmış cübbelide işte ordan aldıklarını dergiye bastırmış.Yani pazartesiden başlayıp pazar gününe kadar hergün için extra nafile namazlar var isteyen kılar.Sevaplarıda farklı farklı.
ben alta link atıyorum işte perşembe gündüz 2 rekat kılıyorsun ilk rekatta 1 fatiha+100 ayetel kürsi.
2.rekatta 1 fatiha+100 ihlas uresi kılıp bitiriyorsunda.
Yaklaşık 40-60 dakika sürüyor 2 rekat namaz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kısacası sen 100 ayetel kürsi ile kılacam dersen kıl derim.Ama 4 rekat kılarsan nerden baksan 80-90 dakika sürer vucud dayanırmı orasıda kılanın bünyesine bağlı.
|
Hocam ilk baştaki soylediğinize şöyle destek veriyorum resullulah akşamları 1000ayet namazda okuyan buyuk ödulere kavuşur manasında sahih hadis var e herkes zaten o kadar ayet bilmiyor ki bizim millet ben de dahil toplam 7-8 kısa sure biliyor ister istemez tekrar etmek zorunda kalıyorsun altdakş perşembe günü olanı uygulayacapım inşaAllah şimdilik ihlas ile gece namazı kılıyorum inşaAllah Ayetel Kürsi ile uygulayacağım Allah izin verirse 250ihlas 10rekat orta hızda 25DK bitiyor eğer günlük 1000Ayetel Kürsi Namaza bolsem her 5vakit namazdan sonra nafile olarak diğer kısmınıda geçeye bölsem her vakit namazından sonra 150Ayetel Kürsi namaz kılsam 1SaatDK dinlenerek 5vakit namaz ile 750 son 250Gece Namazı ile böyle daha güzel olur 1000Tamamlanmış olur ortalama 8saat ister nefse büyük zülüm ama yapabilsem çok güzel olur