Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı
Hey Maşallah kardeşim ne güzel rüya görmüşsün.
Bir kısım selavati şerifeden bahsedeceğim :
1- ESSELATÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA RESULULLAH
Bu selevati şerife : Efendimizin Resullüğüne İslamın hürmetidir,
borcudur. Resulün hakkını kaza etmektir. Bize her şeyi öğrettiği için
bu hakkı kaza ediyoruz demektir. Kaza kelimesi: Ödenecek borç demektir
Bu kelimeyi çok düşünün bir çok yerlerde kullanılır ...
.
Ya Resulüllâh: Fe inneke rahmetellil alemin . Allahın duası ve rahmeti sana olsun.
Allahümme Salli ala Muhammed
Salli: Dua et (emirdir)
ala: Ona
Salat arapçada mastardır.
Salli âla muhammed: Dua edin Muhammede.
Salli ala Muhammed: Erkan Muhammed veya Terham ala Muhammed.
Selavat II. hicri yılda emrolunmuştur. Peygamberimizin üzerine olan
hakkı kaza etmektir.
Allahümme Salli alâ ali Muhammed:
YA İLAHİ MUHAMMEDİN KENDİNE MAĞFİRET ET
Peygamberimiz Sav’e dua etmek ne demek anlaşıldı inşaAllah. Salavat getirmek ona dua etmektir.O yüzden kendisi çokça salavat istemiştir ümmetinden. Yine ümmeti için kullanmak adına isteniyor bu salavatlar, Fatiha’lar, Yasinler, Kuran hatimleri, tevhid hatimleri ama ahhh bir bilseler ahhh bir anlayabilseler..
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bununla ilgili bir kaç konu atayım, kadri kıymeti bilinirse rüyanın hakikatini de inşaAllah anlayabilirsin..
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Zahmetinize alakanıza teşekkür ederim allah razı olsun. Pek dindar bir ailede büyümesin lakin kendimce inancım da imanım da tamdır . Verilen verilmesi ihtimali olan yahıt verileceğini umduğum hiçbir şey bir diğer kuldan üstüne yapmaz beni. Herşeyin sahibi hak düşüncesinde yim. Yazıyı yazan kişi nükte ile birlikte çok hoş anlatmış. Bu rüyayı darda olduğum bu günlerde görmüş olmak beni mutlu etti birisi benden fazla olana da danışıp anlamadığımı anlamak eksiğimi gidermek üzerime düşen bilmediğim bir vazife var ise yerine getirmek maksatlı açtım bu başlığı. Gün boyunca salat ettim. Fatiha okudum önce hz Peygamber Efendimizin sonra gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin etmiş lerin derviş lerin alimlerin Allâh dostlarının ruhuna bağışladım. Bu saat oldu devam ediyorum uyumak da nasip olmadı vardır bir sebebi.
Tekrar teşekkür ederim allah razı olsun.