Alıntı:
ferhat123 Nickli Üyeden Alıntı
Sen kadir misiroglunun videolarindan başka bir video izlemedigin için atatürk düşmani olmuşsun.ama oda yanlı anlatiyor.mesela eski m.e.b bakani huseyin celikten abdulhamiti dinle oda hukumetten biri, solcu biri söylese itirazlar dolar. Bence nutuk kitabini okursan biraz daha aydinlanirsin.
Tayyip erdogan icinde son peygamber hz muhammed olmasaydi tayyip erdogan olurdu dediler mi?
allahin tüm vasiflari bu adamin uzerinde dediler mi?
Annemle yakalasam annem sucludur dediler mi?
Benim omrumden alip ona verseler dediler mi?
Şimdi burada tayyip erdogani mi suclucaz.
Eger chp diyosan chp ataturkun cizgisinde zaten değil.
Su an kimliginda müslüman yaziyormu? Zina eskiden sucmuydu? Domuz eti satisi serbestmiydi? Hayvancilik ziraatte disari bagimlimiydin.bosanma bu kadar varmiydi. Liyakat bu kadar miydi. ozellistirilen fabrikalar seninmiydi? ulkede 15 milyon mülteci varmiydi.halk bu kadar ayrismismiydi.buraya saturlar dolusu yazarim.
Demek istedgm 50 yıl sonrada su an ki hukumet icin video gazete küpurü olumlu olumsuz yazacaklar..kimisi olumluyu alacak kimisi olumsuzu. sende olumsuzu aliyosun.iki tarafi oku dinle anlamaya calis.
osmanlida bizim ataturkte sen kabul etmesende bu böyle.ataturk tek adamciliktan sistemi demokrasiye getirdi kendide o koltukta oturabilirdi.ama maksadi bu degildi.Tarihin o anki sartlarini dusunmeden tarihimizi bir kac kisinin vidrolarini izleyerek iste bu diyemeyiz anlayamayiz.Insanlari kendi tarihine düşman ettiler.
|
Güzel kardeşim İslam dininden bir habersin
birinci soruna gelirsek İslamiyet dininde halife olur halife de 1 kişi olur.Yani birden fazla halife olamayacağı için senin fikirlerine bakılırsa eğer islamiyet dini anti demokratik bir yaklaşım sergilemiş oluyor.İslam için demokrasi, şeriat demektir.Yani kemalist müslümanların (!) aslında bilmediği ve çok kullanmış olduğu,arkasına saklanmış olduğu demokrasi duvarıda anlatacağım şeyler ile çatlak vermiş olacak.Farkettiysek eğer bugünkü müslümanların sorunu başında halife olmamasından kaynaklı.Suriye'deki müslümanlar bir alemde Türkiye'deki müslümanlar başka bir alemde Amerika'daki müslümanlar bambaşka bir alemde yani birlik yok eğer halife olsaydı müslümanlar birlik halinde olurdu tek yerden yönetilirdi.Ama bugün müslüman devletlerinde çoğunda siyasi partiler var ee noldu demokrasi geldi mi güzel kardeşim
Türkiye dışında gücü olan başka bir İslam devleti kalmadı ortalıkta demek ki güzel kardeşim siyasi partilerin olması demokrasinin alametlerinden değilmiş.Hatta müslümanlar için negatif yönde bir etkisi oluyor halifenin (tek adamın) yokluğu...Kaldı ki bunun bir dini boyutu da var ona da hiç girmek istemiyorum.Bugünkü sorunların temeli (Suriye,Filistin,Yemen,Arakan,Irak,Lübnan) halifenin yokluğu demiştim,peki halifeliği kim kaldırmıştı ?
Anladığını düşünüyorum artık birşeyleri....
Gelelim Chp'nin iyi yanlarına valla güzel kardeşim chp'nin iyi bir tarafı aklıma gelmiyor ne yalan söyleyeyim sana.Ezanı türkçeye çevirmesinden mi bahsetsem yoksa başörtü yasağı mı desem heykel veya çeşme mi desem yada camilerin ahıra çevrilmesinden mi bahsetsem,halifeliği kaldırmasından mı bahsetsem.d Bahsedecek çok şey var emin ol bir fabrika açmışlarsa da bin başka şeylerden almışlardır ondan eminim adım gibi hemde...Totalde 3-4 fabrika açmak ile milletin atası oluyorsa m.kamal yada chp o zaman silah üreten,fabrika açan,uçak üreten Erdoğan'ında soyadını değiştirip bugün atatürk (!) olması lazımdı
Yukarıda olabildiğimce sade bir şekilde anlatmaya çalıştım ben güzel kardeşim daha fazla bu konu ile konuşmak istemiyorum bu sözlerimi sadece bunları okuyacak kardeşlerim için yazdım başka da birşey demek istemiyorum.Herşey gün gibi ortada,artık herkeste herşeyin farkında.