Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Durugörüde, çoğunlukla soluk, kısa süreli hızlı geçen, puslu görüntüler görülür. Buna eşlik eden diğer duyumsal algılar da olabilir: Tat, koku, işitsel algılar vb. Durugörü esnasında bazı kişilerde kaygı, korku, terleme, nabız yükselmesi, bulantı, yerinde duramama, benzeri huzursuzluk, neşe gibi değişik duygu halleri ortaya çıkabilir. Mesela bir durugörücü şahıs, büyük depremler öncesi acil servise kaldırılıyor ve panik atak gelişiyor kendisinde. Görüntüler ve bu hisler bazen rahatsızlık verici olabilir ve kişide psikolojik sorunlara neden olabilir. Aynı zamanda, sürekli olacak olayları önceden uyanık olarak görmeniz ve bilmeniz hiç de kolay değildir. Yakınlarınız hakkında kaygılar sürekli sizinle olur. Bir de konu hakkında bilginiz olmadığını düşünün. Toplumsal inançlara cin çarptı ya da benzeri şeylerle baş başa kalırsınız. Bu durum insanın kişiliğini çatlatabilir. Önceden olacakları bilmek her insan için pek kolay bir şey değil. Mesela internet ( [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. com) grubunun bir amacı da benzer kişilerin olduğunu meraklılara göstermek. Bu kişiler genelde yalnızdırlar ve konuyu paylaşmazlar.
|
Bu ve benzeri durumları işin içinden çıkamayayıp biraz anlattığımda kliniğe götürüldüm aslında yapılan şey bir bakıma doğruydu psikolojik bir hastalığın belirtiside olabilirdi ilaç da kullandım destek de aldım taki bunun bir hastalık oşmadığını anladığım ve araştırmaya başladığım güne kadar. Bir zamanlar daha önyargılıydı insanlar bu konulara kuantum fiziği , deneyleri, filmleri, sosyal medyanın her bireyin kendini ifade edebilecek kadar yaygınşaşmasıyla insanlar benzer deneyimler yaşayanlar birbirini daha kolay bulur oldular fakat nefsin oldığı yerde kötülük vardır dolayısıyla kandırılmaya da açık hale geldiler suistimal de edildiler. Allah doğru insanlarla denk düşürsün.