Alıntı:
Selim123 Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi bir insana aşık olsun diye dua etmek,yasin suresi okuyup sonra falanca bana aşık olsun demek bunlar hür iradeye müdahale oluyor mu?Yani demek istediğim,sevdiğimiz kız var diyelim misal adı ayşe,ismi azam duası okuyup ayşe bana aşık olsun desem sonra duam kabul olsa ayşe bana aşık olsa,bu aşk hür iradesi ile mi oluyor yoksa bir nevi sihir büyüde ki gibi yapay bir aşk mı oluyor,bazı hocalar sure ayet okuyarak falanca bana aşık olsun demek hatta namazdan sonra el açıp falanca bana aşık olsun demek bile sihir büyü oluyor hür iradeye müdahale oluyor diyor, yani ben sevdiğimi Allahtan değilde kimden isteyeceğim neden yanlış oluyor anlamıyorum.
|
Hür iradesi ile oluyor güzel kardeşim yani daha doğrusu Allah sana nasip ediyor.Sihir ve büyüdeki gibi yapay bir aşk ile olmuyor kardeşim, onu hangi hoca demişse büyü oluyor diye element uydurmuş
.Sen güzelce duanı et namazlarından sonra hatta sabah namazından sonra etsen duanı kabul olma ihtimali artar eğer nasibinde varsa gelir güzelce senin olur.Gönlün ferah olsun