Alıntı:
Rabbe Hamdolsun Nickli Üyeden Alıntı
Tabii aşkla yapılmalı her dûa, bende samimi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Lakin Rabbimiz de buyurmuyor mu: En güzel isimler onundur. Ona o güzel isimlerle dua ediniz diye.(A'RAF-180) . Ya da Döngeloğlu hoca vardı Ya Kuddus ismiyle en zor şeyleri isteyin diyordu. Bu tarz tecrübe eden ya da bilgisi olan varsa diye sormak istedim hem ben hem de diğer kardeşler istifade etmesi için sordum. Selametle.
|
Söyleyenler bilmez bilenler söylemez.
Ey Ayşe, Allah'ın hangi isimle çağırıldığı zaman duayı kabul buyuracağını bana gösterip bildirdiğini bilir misin?” buyurdu. Ben,
"Ey Allah’ın Elçisi! Babam anam sana feda olsun, o ismi bana öğret." dedim. O (asm):
“Ey Ayşe, o ismin öğrenilmesi sana uygun değildir.” buyurdu. Bunun üzerine ben uzaklaşıp biraz oturdum. Sonra kalktım ve O'nun (mübarek) başını öptüm. Daha sonra
“Ey Allah’ın Elçisi, o ismi bana öğret.” diye ricada bulundum. O yine,
“Ey Ayşe, o ismi sana öğretmem uygun değildir. Çünkü şüphesiz senin o isimle dünyalık bir şey istemen senin için uygun olmaz.” buyurdu.
Bunun üzerine ben de kalkıp abdest aldım ve iki rekat namaz kıldıktan sonra:
“Allahümme innî edûkellah ve edûkerrahmân ve edûke’l-berrerrahîm ve edûke biesmâike’l-husnâ küllehâ mâ alimtü minha ve mâ lem a’lem entağfiralî ve terhamenî.
- Allah'ım! Şüphesiz ben seni Allah, diye çağırırım, er-Rahmân diye çağırırım, el-Berr, er-Rahîm, diye çağırırım ve seni bildiğim ve bilemediğim Esmâ-i Husnâ'nın hepsiyle çağırırım ki, beni mağfiret edesin ve bana rahmet edesin.”
diyerek dua ve dilekte bulundum. Bunun üzerine Allah’ın Elçisi güldü. Sonra buyurdu ki,
“Şüphesiz o isim senin duada andığın isimler içindedir.” (bk. Müsned, 3/120, 158, 245, 265; 4/ 350, 360; İbn Mace, Dua 9)
Allahın gizli ismiyle yapılan dua Kün feyekün o ol dediğinde oluverir ayetinde olduğu gibi hemen oluverir . Süleyman peygamberin yüzüğündede bu gizli ismi azamın olduğu rivayet ediliyor. Hatta ayette geçen cinlerden bir ifrit sen gözünü açıp kapayıncaya kadar ben o melikenin tahtını getiririm diyorken Süleymanın yanında o tahtın belirmesi Süleymanın başveziri olan ve gizli ismi azamı bilen bir zatın o tahtı cinden önce oraya getirmesi gibi.
Bende sizin gibi bekliyorum hocam bakalım istifade etmemiz için bir dua yazan olacakmı .