Alıntı:
DavudM Nickli Üyeden Alıntı
peki hocam sizce insan bela musibet ile sinan nispeten ibadete az zaman ayiran calisan bir insanin 7/24 ibadet eden birine denk olabilirmi ya da ayni sekilde acilimlar olabilirmi?
|
Ben cevabını bilemem ama!
Yinede düşündüm ve paylaşayım dedim.
Musallat bela ile sınanan olsada,
7/24 ibadette olsada,
bir önemli husus var.
Yani şayet o gözünü açmaya zorladı kendini, ama nefsi ve letaifleri (hazr değil se)!
Yani bu insanın üzerinde,henüz mürşidi kamili mükemmil olan şeyhi (illada olacakki ve dersleride olcak) hiç yahut henüz tam tasarruf edmediyse(bu dersler yıllar sürebilir), ozaman o göz açılmaz...
Çünkü kalbgözü hazır değilki nasl gorebilsin. nasıl baş gözüyle görmek için beyin bebeklikten başlayarak alıştırmalardan sonra tam algı yapabiliyorsa,
aynen o senin mübarek-kalbgözünü açana dek Nefs ve letaifleri o ana dek yetiştirtmis olman lazm. (Yani gördüğünü algilayabilecek, algıladığına anlam kavram getirecek, o hazr kıvama gelmiş Kalb ortada yok idir).
Göz var, vede göz kapakları var misali.
İkisinide kullanmayı bilecen/öğrenecenki algı edmeye başlıcan. ve algılar anlam bulabilecen.
Kalbininde aynen görebilmesi için (kalbin uzerinde gözkapagi gibi duran ) letaif ve nefsin var.
zikrin verdiği nur ışığında egiticen bunları ve sonuçta kalbgözün acilacak ve görecen.
Öyle birkaç uygulamayla olacak birşey değil.
Bu bahsettiğim vird dersleri duyduğuma göre en az 3 sene( Kalb ile başlangıç), sonra onyıllarca 4-5letaifleri çalıştırarak , iki kaş ın ortasındaki nefse dek varıyor.
Buda Kamili Mükemmeli olan şeyhinin tasarrufu ilen anca oluyor.
Kendi başına ugrastinmi cinler senin nurani enerjine hücum ederler ve senin o nurunu hazm ederek çarparlar seni cinler.(bunu mübarek şeyh bize uyarı olarak kendi söyledi, çarpılır sin dedi)