KAFA 1 milyon olunca çekilen zikirdi 1 milyon olur.Nasılmı?
Günümüz ülkesinde zaten geçim şartları zamlar ve diğer unsurları herkes yaşıyor.Gelecek kaygısı ve başka olumsuz olaylar derken.Üstüne büyükşehirlerde apartman hayatı 1 apartmanda anadolunun köyünde yaşayan nüfus yaşarsa 100-200 kişi gibi gürültü patırtı kavga sesi komşulardan duyarsan kafa 1 milyon olurmu soru bu?
Helede yaz geldi bahçeye kiraz geldi bazı komşular yaz gelince sapıtır hemen 1 usta bulayım matkap sesi hilti beton kesme sesi ve diğer olaylar demir kesme seside dahil vatandaş daireye yatırım yapıp konu komşuya hava atacak şunları yaptırdım işte züper oldu.Buraya kadar olan kısım 1 milyon olan.Bu gürültüyü duy ve sen YA ALLAH zikri çek bakalım.
------
Faziletli zikir nasıl çekilir valla büyükşehirlerde zor.
Ben bir evliyanın türbesine gittim gittiğim gün şahsen onun riyazata çekildiği oda açıkmış girdim normalde kapalı açmıyorlar odayı odanın içi ortam simsiyah ses yok sinek vızıltısı yok yani.Sessiz sakin.
İşte zikir çekeceğin zaman ortam sessiz olmalı kafa 1 milyon olmamalı birde zikir çekiyorsun tak telefon çalar birde kötü haber gelirse seyrele cümbüşü.
Sonra ne bereket kalır nede fazilet.
Üstte dediğim riyazat odası aslında işte öyle bir ortam olsa kişide sesden uzak sessiz sakin o zaman zikir çektiğini anlarsın derim.Yoksa büyükşehirde zikir çekiyorsun sevabını alırsında ama tad ve lezzet kişiden kişiye değişir alması.
.
Şeyh-ül Ekber Muyhiddin İbn’ül Arabi KS
|