Alıntı:
kimbilir Nickli Üyeden Alıntı
Üstad sizide yeni gördüm. Sizde benim gibi araştırma yapmışsınız. Cia bizdeki ilim severlerin aksine pek bir işe yarar yanı olmaması sebebiyle birçok arşivini halka arz etmiş. Bir kısmınıda tehlikeli olması sebebiyle yok etmiş. Ben yinede pek inandırıcı bulamadım bazı eksiklikler mevcut gibi paylaşılan verilerde veya daha sonrasında yapılan deneylerle uyuşmazlıklar var.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Sadece islamda ilim yok. Diğer her inanışlarda da ilimler mevcut. Söyleyince yok sende musallat vat yok sende şu var. Hodri meydan bahsettiğim şekilde musallatımı forumun bilindik bakımcıları alsınlarda bende göreyim.
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Galaktik konfederasyon adlı saçmalıkla ilgili paylaşımları yapmışsınız bende merak ediyorum düşüncelerinizi.
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Lütfen konu başlığını benim yaptığım şekilde yapın. Bu alaycı bir şekilde olmuş. Konu üzerinde değişiklik yapmanızı istemiyorum.
|
Kuantum düzeyinde yani atom altı düzeyde olmayan, çok daha büyük olan beyinler arasında bir dolaşıklık ya da bir bağlantı durumu olabilir mi? Daha cüretkâr bir ifade ile bir beyinler ağının da parçası olabilir miyiz? Kuantum yerel olmama yanında bir de biyolojik yönü olan yerel olmama vardır. Bu ortaya atıldığında haksız eleştirilere maruz kalsa da, beyinler arasında yerel olmayan bir etkinin olabileceği değişik çalışmalarla ortaya konmuştur. 1963 ile 2010 yılları arasında yaklaşık 23 benzer çalışma yapılmış ve bunların 20’si beyinler arası ağı, iletişimi, etkiyi telkin etmektedir. En dikkat çekici çalışmalardan birinde, flaşla gözüne görsel uyarım yapılan bir kişide (gönderici) oluşturulan görsel uyarılmış potansiyel (visual evoked potential, VEP), Faraday kafesi içinde bulunan, dışarıdaki uyaranla hiçbir bağlantısı olmayan, görsel olarak hiçbir uyarım almayan başka birisinin beyin (alıcı) görme kabuğuna benzer dalga yapısı aktarılabilmiştir. Transfer edilmiş potansiyel olarak adlandırılan bu potansiyel, diğer birçok araştırmacı tarafından da sıkı deneysel koşullar altında 15 metre kadar uzak mesafeye dahi aktarılabilmiştir. Aktarılmış potansiyele herhangi bir farkındalık olmadığı ve özellikle empatik kişiler arasında daha başarılı aktarılabildiği tespit edilmiştir. Aktarım her zaman, göndericide uyarımla oluşturulana benzer şekilde bir potansiyel olmasa da, en azından alıcı beyninde zemin üzerinde eşanlı bir dalgalanma oluşturulabildiği tespit edilmiştir. Benzer şekilde, gönderi beynine uygulanan manyetik uyarımın, hiçbir uyarım yapılmayan alıcı beynine ulaşması da başarılmıştır. Bu çalışmalara benzer şekilde, göndericiye flaşla verilen görsel uyarımın, alıcının görme beyin kabuğunda işlevsel beyin görüntülemesinde kan akımını artırdığı gösterilmiştir. Oysa alıcı denen kişinin gözüne hiçbir flaş veya ışık verilmemiştir. Bütün bu çalışmaların gösterdiği, beyinler arasında belli durumlar ve şartlar altında bir dereceye kadar dolaşıklığın olduğudur. Diğer bir ifade ile bu bulguların gösterdiği, zihnin kafatası dışına da uzandığı ve belli bir dereceye kadar, empatik kişiler arasında beyinler ağı olabileceğidir.