Alıntı:
hilalsu Nickli Üyeden Alıntı
pandemi döneminde ben de böyle bir depresyon geçirdim.üstüne sağlık sorunlarım vardı aylarca evden gezmeye bile çıkmadım kimseyle görüşmedim oturup ölümü bekledim desem yeridir.ülke olarak çok tatsız bir dönemden geçiyoruz,biliyorum sorununuzu çözmüyor ama bunu yaşamayan genç yok.5 milyon kadar genç üni mezunu işsiz,bu yüzden evlenemiyor bile.bu dönem böyle,95 sonrası doğanlar muhtemelen bir ev sahibi bile olamayacak.bunu kabullendikten sonra kendinize uygun bir hareket planı çizin.evde oturup düşünmek kaygılanmak kadar insanı uçuruma sürükleyen bir şey yok.git 3 ay bim'de çalış mental olarak 3 ay evde oturmaktan bin kat daha iyi geliyor buna kalıbımı basarım.kpss mi,özel sektör mü dil öğrenmek mi yurtdışı mı birine karar verip bunun üzerinden sosyalleşin bence.sizinle aynı şeyleri yaşayan ve bundan kurtulmak için çabalayan insanlarla vakit geçirmek durumu sizin için normalleştiriyor ve sizi motive ediyor.ben böyle o döngüden çıktım diyebilirim.naçizane size de tavsiye ederim.
|
çalışmak çalışmamaktan daha kötü duruma geldi Türkiye de köpek gibi çalıştırıp diş kovuğuna yetmeyecek maaş veriliyor vergiler bir yandan zamlar bir yandan insnalarda hevesde kalmıyor