Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
Atatürkün imanı bizi ilgilendirmiyor zira şuanki liderlerin göstermelik imanlarıda bizim görünene inanmamamız gerektiğini gösteriyor.
Çok sevmesemde saygı duymak zorunda olduğum bir liderdir Atatürk. Sevmediğim tarafı kişiliğidir. Alkol bağımlılığıdır ve bu durum beni ilgilendirmez zira 5 vakit namazında ve dini bütün olsa giderken beni cennete mi taşıyacaktı.
Nur alem nur, hatasız ve hatta peygamberlik ve Tanrılık isnat edenleri bile duydu ve gördü bu insan. Aklamayın illaki hataları vardır yüceltmek için abartmayın bazı insanlar fanatikleşiyor. Can Dündar Sarı zeybeği yaptığında ilk izleyen fanatik kemalistler adamı bombardımana tuttu " Atatürk rakıyı seviyor" cümlesi üzere ya sever şuanda sevenlere karışabiliyormuyuz ki ozamanda karışalım. Atatürk hataları ile insandı bırakın zorla yüceltmeyi.
Adam karaciğeri iflas edince öldü alkol bağımlılığı vardı bu onu kötü bir lider yapar ama aldığı stratejik kararlara bakılırsa intoleransı yüksekti onu etkilemediği için keskin zeka ürünü kararlar aldı.
Alkol bağımlılığı da bizi ilgilendirmez ama şu tarihe bakın buram buram kurgu kokuyor adamın kahramanlığını abartmak için tarihe düşülen notlara bakın "samsuna ayak bastı" samsunla başladı, çıkartma yaptı denir. neyse Allah biliyor ve Allah bizleri korusun niyetimizi biliyor.
|
19 Mayıs Samsun evet güzel yazmışsın orada kurgu var. Mustafa Kemal 1927 yılında CHP Kongresi’nde okuduğu Nutuk’a ‘’1919 yılı Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım…’’ diye başladığından beri, resmi tarihçilere göre 19 Mayıs kutsal bir gündür. Halbuki Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’ye birlikte başladığı Kazım Karabekir’e göre bugünün Millî Mücadele açısından özel bir anlamı yoktur. Karabekir’e İstiklal Harbi yapmak yani kurtuluş için silah kullanmak fikri ilk kez kendisi tarafından 29 Kasım 1918’de İsmet İnönü beye zeyrekte ağabeyinin Süleymaniye Camii’ne bakan evinde açılmıştı. Karabekir’in iddiasına göre İsmet Bey bu iş bitti Kazım gidip çiftlik satın alalım sen Kazım Ağa ol, ben İsmet Ağa olayım demişti. Karabekir’e göre Fevzi Çakmak Paşa ondan beterdi.
13 Mart 1919’da Erzurum’daki 15. Kolordu Kumandanlığına atanan Karabekir Paşa, göreve gitmeden önce, Padişah Vahdeddin’e düşmana direnme önerisinde bulunmuş, Vahdeddin’i ikna ettikten sonra 11 Nisan’da Şişli’deki evinde hasta yatan Mustafa Kemal’e veda ziyaretine gitmiş ve şunları söylemişti:
Paşam, ben yarın Erzurum’a hareket ediyorum. İstanbul da ne vaziyette kalırsanız kalın bir şey yapmak imkansızdır. Sükût edersek mahvımız kaçınılmazdır. Behemehâl Anadolu’ya ordu başına geliniz. Hem de Doğu’ya milletin kurtuluş anahtarı doğudadır. Orada her şey mümkündür. Ordu kuvvetlidir, halk da beraber gider. Planım basittir. Milli bir hükümet teşkili. İstiklalimiz v hiç değilse milli namusumuzu kurtaracak, ancak bu karardır.’’
Anadolu’da milli bir hükümet kurma fikrini Mustafa Kemal buda bir fikirdir ahval günden güne size hak verdiriyor iyi olayım size katılmaya çalışırım diye cevaplamıştı. Rauf bey de bu görüşmeyi ve Anadolu ya geçmeleri için Karabekir’in ısrar ettiğini doğrulayacaktı. Karabekir 13 Nisan 1919’da Gülcemal vapuru ile yola çıkmış 19 Nisan’da Trabzon’a gelmiş oradan da Erzurum’a geçmişti. Mustafa Kemal ise ancak yeni kurulan Ahmed İzzet Paşa Kabinesi’nde Harbiye Nazırlığına atanmadığını öğrendikten sonra Anadolu’ya geçmeye karar vermişti. Hülasa Karabekir’e göre, İlk adımları hep kendisi atmıştır.