Alıntı:
Tuheymefyail33 Nickli Üyeden Alıntı
Bi yerde imandandır diyor bir yerde günahtandır diyor. Benimki günahtan onu kabul ettim ama bitmedi halen var şiddetli hemde. Risale-i Nur'u okudum ama hiç bişey anlamadım önem verme küçülür önem verirsen büyür diyor öyle de olmuyor ama susmuyorki 1 dk benle birlikte uyanıyor benle birlikte uyuyor. Cinden mi şeytandan mı yoksa diyorlarki herkesin bi şeytanı var lummei şeytan ondan mı yoksa benden mi.İlacı nedir varmıdır belli de değil. Düşünsenize yanınızda durmadan size kötü düşünceler duygular yükleyen biriyle birliktesiniz sabahdan akşama kadar bıkarsınız bi git diyorsun daha da yanaşıyor uysan yine de olmuyor.
|
Cinden mi psikolojik mi ilmim yetmez bilmeye ama nefsin hoşuna gidip Allah'ın hoşuna gitmeyecek işler yaptığında bu sesler kesiliyor, azalıyor ise şeytandan olduğu nettir.
Kendimi telkin etmek ile kurtuldum bu illetten her geldiğinde bunlar sadece bir düşünce ve bana ait değil dedim ilk başta bunu yaparken kendimi deli gibi hissediyordum sonra sonra azalmaya başladı. Beynim bir düşünceden bir senaryo kurduğunda kilitlenip dakikalarca düşünürdüm. Hele oldu ki o senaryo hakkında sosyal medyada kendini bilir kişi ilan etmis birinin o konu hakkında bir fikrini, konuşmasını duyunca bunu işaret zannederdim. Kurdukca kurar günlerimi mahvederdim. Kimseye bir şey belli etmediğim için olan bana olurdu. Çok şükür daha iyi durumdayım umursamamak zor olduğu için ben bana ait olmadığını söyleyerek beynimi inandırdım.
Musallat, psikolojik, şeytandan vesvese hangisi ise acil şifalar dilerim.