Alıntı:
Hak etmiyorum Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle eşari ve maturididen uzak durun. Orada bahsedilen sıfatlar ayetlerde veya hadislerde geçtiği için tevil edilmiş Sünni alimlerce aslında onlarda bu tür ayetleri tevil etmezlerdi ama bazı sapıklar çikip saçma sapan anlamlar yüklediği için alimler tevil etmek zorunda kalmışlar. Mesela vahabiler istiva ayetine haşa oturdu dediği için bu sapıklığa Sünni alimlerimiz cevap vermiş zaten. Hem Allah Celle celalühu arşı yaratmadan önce neredeydi diye sorsan sadece sana bakar cevap veremezler yada alakasız bir kaç şeyi evirip çevirip saçma sapan anlam yükler ler. Zaten o ablanın örnek verdiği bazı ayetler mecazi anlamda kullanılıyor. O gelme ile ilgili ayetin nerede ve nasıl geçtiğini söylemediği için âyette gelme anlamı ne anlamda kullanılmış bilmiyorum. O yüzden bir şey söyleyemem. Zaten hoca falanda değilim. Az buçuk bilgim vardı size cevap yazdım elhamdülillah. Size o yüzden site ismi verdim sorun diye. Size dönüş yaptıklarında buraya yazarsanız bende öğrenmiş olurum. Allah razı olsun. İyi akşamlar
|
Hocam Maturidilerden ve Eşarilerden neden uzak duralım ki? Ben Hanefiyim.Benim bildiğim hanefiler itikatta maturudi, şafiiler ise eşari oluyor.Onu anlamadım sadece.Siteye sormama gerek yok çünkü yukarıda tebrizi hocam gereken açıklamayı yapmış zaten derinlemesine araştırdım.