Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Biraz daha sade ifadeyle Tarîkat, Arapçada “yol” anlamında olup, Tasavvuf literatüründe “Allahu Teâlâ'ya yaklaşmak ve O’nun hoşnutluğunu kazanmak maksadıyla takip edilmesi gereken yol” demektir. Bu şekilde hususî bir yol takip eden kimseye “sâlik” denir. Sâlik bu yolculuğunda Allah'a ulaşıncaya kadar çeşitli menziller ve makamlar kateder. Çoğu sâlikler bu yolculuğu sonuna kadar tamamlayamadan yarı yolda kalırlar. Bazıları ise bu çetin yolculuğu tamamlayarak Allah'a vâsıl olurlar ki bunlara da “vâsıl” adı verilir. Bu yolculuk esnasında menziller katetmeye “seyr-ü sülûk” da denir Bazan mecaz olarak şeriata ve dinin zâhirî hükümlerine nâsût denir.
|
Rüyamda bir mezar taşının üstünde bunu görmüştüm. Heryer karanlıktı ve sanki evrenin bir boşluğundaydım. İlk defa böyle bir isimle,olguyla veya her neyse karşılaştığım için sorma ihtiyacı hissettim. Sağ olun hocam.
Alıntı:
TEBRİZ-İ Nickli Üyeden Alıntı
sevgili kardeşim küçük bir ricam var belki ifade terimi olarak kullanıyorsun ama hocam demezsen sevinirim çünkü bu formdaki değerli üstadlarımıza suçu lisan olacaktır. hakkını helal et.
|
Helal olsun hocam. Ama bir kelime bile bana bilgilendirme yapıyorsanız ve bilmediğim bir konu hakkında bilgilendiriyorsanız benim için hocam diye hitap etmekte bir beyis yoktur. Diğer hocalarımızın da bu konuya birşey diyeceklerini, demeyeceklerini düşünüyorum. Siz de hakkınızı helal edin.