Sigarayı nasıl bıraktım
6- Tek dal, tek duman
Sigarayı bırakma kararınızdan sonra tek dal dahi içmemelisiniz. Genelde benim başarısız bırakma girişimlerimi baltalayan en çok bu oldu “3 ay içmedim, demek ki ben bir makineyim, bir disiplin abidesiyim başardım, bir dal yakayım” dediğiniz an geçmiş olsun. Hiç içmeyeceksiniz. Bunun kabadayılığını ya da özgüven patlamasını beyniniz affetmiyor.
7- Sigara içme hazzını tetikleyenler
Başta da söylediğim gibi, o sigara talebinin ve hazzın maksimum seviyede olduğu yerler var biliyorsunuz. Mesela yemekten sonra, çay/kahve yanında, sohbet ortamında, stres anında vs vs. Bu tetiklemelere hazırlıklı olmanız lazım, yani onu geçiştirecek bir şeyle meşguliyet şart. Çerez olur, spor olur yürüyüş olur ne olduğunun çok da önemi yok ama yeterki meşguliyet olsun. Çünkü yemek sonrası oturup “içmemeliyim” demek bir süre sizi zorlar ama merak etmeyin bir süre sonra yönetmeyi öğreniyorsunuz.
8- Ödül
Yetişkin de olsak, en nihayetinde herkes içinde bir çocuk besler ve ödüllendirilmek, taktir görmek mutlu eder. Eğer bu gönderiyi sevgilinize, eşinize, kardeşinize, babanıza ya da annenize her kime gönderirseniz ya da kendiniz bu çaba içerisindeyseniz mutlaka bu çabayı ödüllendirin, taktir edin. Sigaraya harcadığınız paranın en az 2 katını, bedeninize verdiğiniz zararın da diyeti gibi o ay kendinize hediye alın. Umarım bu yazdıklarım sigara bırakma niyeti olanlara faydalı olur ve başarırsınız 🙋
.
|