Alıntı:
Kriminus Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hocam, bir şeyler sorabilir miyim?
Celcelutiye'yi her gün 1 kez abdestli okumaya devam edersem hayatımda neler değişebilir? Daha çok faydasını görmek için nasıl şeyler yapabilirim? Çok yöntemler vardır da basit bir tanesini yazabilirsin belki...
Bir de Ben Alevi değilim ama Celcelutiye Hz. Ali tarafından yazıldığı için Alevi forumlarında vs. daha çok incelenir, ilgi görür diye düşünüyordum; oralarda değil ama havassçılar arasında bilinen yayılan bir kaside daha çok. Celcelutiye'nin havass ilmindeki yeri, önemi, değeri nedir ki?
|
Hz Alinin yolunda olanlar duvara kim olduğunu bilmediği birisinin resmini asanlar mı ?
kavrayıp öğrenebildiği kadar ilmiyle onu takip edenler mi ?
Kardeşcağzım tecelli ve fazilet pazarlayamam ben nefislere..Bu kibar sorunun cevap olarak uslubu bu değil biliyorum ama iyice düşünmek lazım..Sana pazarlayamam demedim bak..
Nefsimize hoş geldiği için falanca zikirleri çok zikrettik değil mi ? nefisle seçtik çoğunuda..Faziletler bakımından hoş gözükenleri topladık bir araya..Sonuç ?
İbadetin kendisi fedakarlıktır,muhabbettir.
Nefsimle beraber kahvede oyun oynayacağıma,nargile içeceğime gelip senle konuşmak istedim ve hiçbir karşılıkta beklemiyorum..Senin beni dinlemen adam yerine koyman benim için en büyük şeref.Geldim kapına,verirsin vermezsin istetirsin istetmezsin senin bileceğin iş..Benim vazifem kapına gelmekti,vereceklerine talibim ama liste hazırlamadım..
Bu kafada olmak lazım hattın diğer ucunda Allaha gitmek istediğimiz her yolda..