Alıntı:
svm Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allahın selamı üzerinize olsun. Öncelikle herşey yüce Allah ın takdiri yorum yapmak bana düşmez ama beynime söz geçiremedim.
Tüm sayfaları okudum ve bazı kişilerin yazdıklarından şunu çıkardım ki " ben her haltı yiyeyim sonra iki haftada bir gelip tövbe edeyim."
Allahı ağızlerından düşürmeyerek "Yetim hakkı yiyenlerin, çocuğa, kadına, hayvana tecavüz edenlerin, eziyet edenlerin şiddet uygulayıp öldürenlerin, vatanını milletini hunharca satanların, kötülük yapmaktan çekinmeyenlerin, dini alet edenlerin, çalıp çırpıp çalanların" tövbe edip affolacağını sanması da ne biliyim bana Allah ı kandırmak gibi geliyor. Doğrusunu yine Allah bilir.
Ben bu yaratıklara (insan diyemiyorum sadece sıfatları öyle) nasıl hakkımı helal ederim.
|
Allah razı olsun,Allahın Selamı seninde üzerine olsun inşallah kardeşcağzım..
Kalpten günaha meyil etmeyi çıkartmadan tövbe edenlere "Alaycı" deniliyormuş bırak tövbesinin kabulunu.. Allah adaletlidir senin benim terazimiz anlayamaz o terazinin ölçü birimini..
Biz şunu gördük kardeşcağzım,Üzerinde Hakk bulunan kişilerde de ağırlık olduğunu gördük.Sakın yanlış anlama ha musallat falan değil..
Ben tüm yaratılmışların haklarını bana helal etmesi için Allaha dua edip,kendi haklarımı vermezsemde doğru olmuyor..Aslında tüm mevzu hesabı Allahın razı olacağı çerçevede bu dünyada görmek..
Gelelim şu "Ağırlık" meselesine..
Vaktiyle bilinci kapanmış bir hastada damardan mama ile beslenen bir kişi ara ara şuursuzca gözleri açıp bilinçsizce konuştuğu bir vakitte,Kendi çocuğu beni tekrar et demiş ve Allah müsade etmiş ; Tüm günahlarına tövbe etmiş,Tüm zanlarına,tüm kınamalarına,tüm yemin ve sözlerine..
Gözler kapanmış yine uyuyor ama sebepler hani ortadan kalktı bu adam niye açmadı gözlerini ?
Allah nasip edecek ya,Açmış bir daha gözleri..Bu sefer çocuğu "Ben bütün haklarımı tüm yaratılmışlara helal ettim" diye tekrar ettirmiş ve gözler yine kapanmış..Aradan 2-3 saat sonra gözler açılmış 3 aydır yemek yiyemeyen adam afedersin büyük tuvaletini yapmış ve gözler açılış o açılış elhamdulillah Allah şifayı ihsan eylemiş..
Allahın affetmesini bekliyorsak biz affetmeye başliyacağız,Allahın ihsan etmesini istiyorsak biz vermeye niyet edip başlayacağız..Hesabı burda görmek lazım cancağzım , kabir inim inim inleyenlerle dolu
Bizim hakkımızı helal etmemiz ile kimse cennete gitmeyecek
Cennet ucuz değil,Cehennemde luzümsüz değil.. demişler ya..İnan yine o yolun yolcusu yolunu bulacak