Alıntı:
mijofep548 Nickli Üyeden Alıntı
abdulkadir geylani hz kitaplarını okumanızı tavsiye ederim
|
Mesela Allah'ın bizim için çizdiği kadere razı mıyız? Verdiği hayırlara ve verdiği şerlere (ki genelde biz onları şer zannediyoruz) razı mıyız?
Mesela bize verdiği nimetlerden razı mıyız? Razıysak niye çoğu zaman daha fazlasını istiyoruz?
X bizi sevmedi diye üzülüyoruz ya, hatta burada da kimimiz bunu araştırıyoruz, nasıl celb ederiz diye, o zaman yine soruyorum, razı değil miyiz Allah'ın bu planından?
Bu noktada yine şuna geliyoruz, Allah'ın büyğklüğü öyledir ki kelimelerle ifade etmeyi geçtim, düşüncelerimizle bile idrak edemeyiz. Böyle ulu bir Allah biz aciz kullarını affetmek için her zaman bahane arıyordur bence... Affetmek için bahane arayan Allah ben bu kulumdan razıyım demek için bahane aramaz mı?
Peki biz aciz kullar ne diyoruz? Allah'ım senin rızanı arıyorum ama kaderime bir türlü razı olamıyorum! Allah'ım senin rızanı arıyorum ama şerrine bir türlü razı olamıyorum... Bu böyle böyle çoğaltılabilir.
İşte bu yüzden bizim Allah'tan razı olduğumuz gün Allah'ın da bizden razı olacağını düşünüyorum.
Kendi düşüncelerim bu şekilde en azından, belki tam olarak ifade edememiş de olabilirim sizlere, affola.