Acve Hurması Diyet, Tansiyon, Börek Taşı, Kilo
ACVE HURMASI SİHİR VE ZEHİRE ,DİYET,TANSİYON,ÇOCUK OLMASI ,BÖBREK TAŞLARINI PARÇALAMAK,VÜCUDUN GÜÇLENMESİ ŞİŞMANLAMAK,
Güçlü olmak ve kara büyüye karşı korumak için:
Acve Hurması her sabah 7 acve hurması yenilir. her birine Ezübesmele ile 1 ayetel kürsi ve 11 defa "Ya Şafi Ya Kafi Ya Baki, La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim".
HURMANIN FAZİLETİ ÖZELLİĞİ
Diyet için:
sabah,öğlen,akşam
yemekten 1 saat önce,
3-5 tane hurma yenmesi halinde,fazla yemek yememek için,açlığınızı dengeler ve sizi tok tutar.
Kan şekerini yavaş yükselttiğinden dolayı, uzun süre size tokluk hissi verir ve zayıflamanıza yardımcı olur.
Böbrek Taşını Önler ;
Hurma böbreklerin yıkanmasına da yardım ederek böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.
Mesane ve böbrek iltihabına şifa verir.
Hurmanın suyu böbrek taşlarını da parçalanmasında çok faydalı olur.
6-7 hurma parçalanarak bir bardak suya konur bir kaç saat sonra süzülür ve ısıtarak günde 2 defa içilir.
Bu 15 gün yapılırsa böbrek taşlarını yok eder.
birinci bardağı sabah aç karına
ikinci bardağıda ikindi namazından sonra içilmesi uygundur.
KENDİSİNDE BÜYÜ, SİHİR VE NAZAR OLDUĞUNU DÜŞÜNEN İÇİN
Aşağıdaki tertip uygulanmadan önce 100 defa istiğfar, 7 defa Fatiha suresi ve 11 defa İhlas suresi okunur ve Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)'in ve Seyyid Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin imam rabbani,şahı nakşibendi,btün imanlı gayıpların ruhuna bağışlanır.
* 7 sabah 7 adet acve hurması (toplam 49 adet) aç karnına yenilir ve üzerine bir miktar zemzem suyu içilir.
* 7 adet hurmayı yedikten sonra Euzü Besmele çekilir ve 11 defa Felak suresi, 11 defa Nas suresi okunur ve kendi üzerine üflenir,
* 7 gün boyunca yenilen acve hurmalarının çekirdeği bir yerde biriktirilir. 7. gün öğle ezanları okunmadan önce ayak basılmayan toprak bir yere gömülür.
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun"¦ (Meryem Suresi, 23-26)
Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır.
Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir.
Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir.
Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler.
Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.
Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur.
Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller.
Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.
BİR KİŞİNİN YAZMIŞ OLDUĞU MESAJI DA EKLEYEYİM
öncelikle ALLAH isteyen herkesin duasını geri çevirmesin...........bende çocuk olması için 3 yıldır uğraşıyorum.bende kuran kursuna gidiyorum orda da acve hurması duydum peygamber efendimizin diktiği ağaçtaki hurma,bunu 14 kişiye ibrahim suresi okutup 7 sini eşiniz 7 tanesini kendiniz yiyeceksiniz
Yukarıdaki anlatılanlar samimi bir şekilde yapıldığı takdirde Allah'u Teâlâ o kişinin üzerindeki sıkıntıyı giderecektir biiznillah.
Bu ağacın mayasında insan var
İnsan gibi yavruluyor, insan kadar yaşıyor ve bir insanı öldüren darbelere maruz kalınca ölüyor... Yeryüzünde insana en çok benzeyen bir canlıdan, insanoğlunun halası hurmadan bahsediyoruz.
Hurma ağacı yapı itibarıyla dünya üzerinde insana en çok benzeyen bitki olarak bilinir. Hatta eski kaynaklarda Hz. Adem'in yaratıldığı toprağın artakalan kısmından hurma ağacının yaratıldığı yazar. Efendimiz (sas) de bir hadis-i şeriflerinde, "Halanız olan nahleye saygı gösteriniz." buyurmaktadır.
Hurma ağacının biyolojik yapısı şaşırtıcı derecede insana benziyor. Medine'de hurma bahçesi sahibi olan Ahmet Yavuz, hurmanın da insan gibi dişi ve erkek çeşitlerinin olduğunu ve sadece dişi ağaçların meyve verdiğini söylüyor. İnsana benzeyen en ilginç özelliği bu ağacın çekirdekten yetişmemesi ve tıpkı insan gibi yavru vermesi.
Yavuz, ağacın bu dikkat çekici yapısını şöyle anlatıyor: "Hurma ağacını çekirdekten yetiştiremezsiniz. Dişi hurma ağaçları aynı bir kadın gibi doğum yaparak yavru verir. İki doğum çeşidi vardır. Biri normal, diğeri sezaryen. Hurma ağacı adeta sezaryenle doğum yapar. Gövdesinden çıkan yavruları özel aletlerimizle ameliyat eder gibi alırız ve annenin göreceği bir yere dikeriz."
Yavrusundan ayrılırsa küser
Yeni doğan bir bebek nasıl annesine ihtiyaç duyarsa hurma ağacının yavrusu da öyle anne ağacı etrafında ister. Yeni yavruyu annenin görebileceği bir yere dikmek zorundasınız. Yoksa yavru ölür, anne de küser ve meyve vermez. Ağacın yavrulama adedi de ortalama bir insanın yavrulama adedi kadar. Hurma ağaçlarının meyve verdiği en verimli dönemi insanoğlundaki gibi 15 ve 40 yaşları arasındaki dönemdir. Dişi ağaç ve erkek ağacı ayıran en belirgin özelliği de şöyle anlatıyor Ahmet Yavuz: "Kadınların saçı nasıl uzun ve salıksa dişi hurma ağaçlarının dalları da öyle uzun ve salıktır. Erkeklerin saçı nasıl kısa ve dik dikse erkek hurma ağaçlarının dalları da öyle yukarıya doğru dik diktir."
Hurma ağacının ömrü de ortalama insan ömrü olan 60-70 yıl kadar. Ağacın en üst kısmı baş kısmı. Nasıl insanın başı kesildiğinde ölürse hurma ağacının da o baş kısmı kesilirse ölür. Bahçenin sahibi Ahmet Yavuz, hurma ağacının gövdesine aldığı sert darbenin de onu öldürebileceğini söylüyor: "Aynı insan gibi hurma ağacının da kalbi, gövdesindedir ve oraya alacağı sert bir darbe ağacın ölümüne sebep olur."
İnsanın hayatını devam ettirmesi için su, sağlığı için de güneş ne kadar önemliyse hurma için de öyledir. Güneş görmeyen ve bol su ile beslenmeyen hurma büyümez. Gövdesinde de insan vücudundaki kıl yapısı gibi lifler var. Bu benzerliği İbni Ömer şöyle anlatıyor: "Efendimizi'n (sas) yanında otururken hurma ağacının özü (cummar) getirildi. Efendimiz (sas) şöyle bir soru sordu: "'Ağaçlardan bir ağaç, aynen Müslüman adama benzer, yaprağı düşmez. Söyler misiniz bana hangi ağaçtır o?' Orada bulunanlar çöl ağaçlarına daldılar, benim aklıma hurma olduğu geldi. Söylemeye niyetlendim ama baktım ki ben orada olanların en küçüğüyüm, sustum. Efendimiz (sas) buyurdular ki: O ağaç hurmadır."
Hz. Meryem'in loğusalık yiyeceği
Hurmanın bir özelliği de hamilelik döneminde iyi bir besleyici olması ve doğumu kolaylaştırması. Rahmin kasılmasına sebep olan ve doğumu kolaylaştıran oksitosin hormonu hurmada bol miktarda bulunuyor. Kur'an-ı Kerim'de de Hz. Meryem'e doğum öncesinde hurma yemesi tavsiye edildiği anlatılıyor: "Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "'Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim.' Altından (bir ses) ona seslendi: "'Hüzne kapılma, Rabb'in senin altında bir su arkı kılmıştır. Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun.'" (Meryem 23-26) Peygamber Efendimiz (sas) de bir hadislerinde loğusalık döneminde hurma yemenin öneminden bahsediyor: "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağırbaşlı olur. Çünkü hurma, Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (cc) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (cc) onu Meryem'e ikram ederdi."
Peygamber mucizesi
Peygamber hurması da denen acve hurması, diğer hurmalara göre daha değerlidir. Rivayete göre bir gün bir müşrik, elinde yanmış hurma dalıyla Efendimiz'e gelir ve şöyle der: "Ya Muhammed (sas), bu yanmış dalı toprağa dik, şayet bu daldan hurma yetişirse biz de senin peygamber olduğunu tasdik ederiz." Efendimiz (sas) önce tükürükleriyle dalı ıslatır ve toprağa diker. İşte o daldan yetişen hurma acve hurmasıdır. Bu yüzdendir ki acve hurmasının yanık hurma gibi daha koyu bir rengi vardır. Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder."
Şeker hastalarına özel
Hurma bahçesi sahibi Ahmet Yavuz, hurma polenlerinin kısırlık tedavisinde kullanıldığını söylüyor. Pekmezi, balı, kahvesi üretilen bu meyvenin şeker oranı düşük bir çeşidi de var. Yavuz, "'sugi' adlı hurma çeşidini, şeker oranı az olduğu için şeker hastalarının da gönül rahatlığıyla yiyebileceğini söylüyor.
1- "Medine'nin "'Aliye' denilen yüksek yerlerinin Acve (balçık) hurmasında şifa vardır. O, sabahın ilk vaktinde tiryak (panzehir)tır." (Müslim, Eşribe, C.6. H.no:2048)
2- "Kim her sabah Acve hurmasından yedi tane yerse o gün ona zehir ve sihir zarar vermez." (Ebu Davud, C.4. H.no:3876)
3- Sa'd (b. Ebî Vakkâs): Bir gün iyice hastalanmıştım. Resûlullah (s.a.v) ziyaretime geldi ve elini göğsümün üzerine koyup;"Sen kalp hastası bir adamsın. Sakîf'in kardeşi Haris b. Kele-de'nin yanına git. Çünkü o hastalıklara ilaç yapmakla uğraşan bir kimsedir. (Ona söyle) Medine'nin Acve hurmasından yedi tane alsın, çekirdekleriyle (birlikte) dövsün, sonra onları suya koyup sana içirsin" buyurdu. (Ebu Davud, C.4. H.no:3875)
4- Allah'ın Elçisi (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Mantar, kudret helvası gibi külfetsiz nimetler nevinden bir rızıktır. Suyu da göz hastalığına şifadır. Acve (Medine-i Münevvere) hurması, cennet meyvelerindendir ve delilik hastalığına şifadır." (İbn Mâce, C.9. H.no:3453)
5- "Mantar, kudret helvası cinsinden bir rızıktır. Suyu göze şifadır. Acve hurması; Cennet meyvelerinden olup zehire karşı şifadır." buyurdu. (İbn Mâce, C.9. H.no:3454-3455)
6- Ebû Hureyre: "'Üç, beş veya yedi mantar alıp sıktım, suyunu cam bir kap içersine koydum, onunla bir cariyemin gözünü sürmeledim de iyileşti.' (Tirmizi, C.2. H.no:2069)
7- "Hurmalarınızın en iyisi "'el-Bürenni Hurması'dır; hastalığı giderir, (sürekli yiyen) bir kimsede hastalık olmaz." (Rudani, C.4. H.no:7529)- Kalp ilacıdır: Acve hurması bulunamazsa Medine hurması çekirdekleriyle öğütülür, az badem içi ve hıyar çekirdeği öğütülür. Süt, zeytinyağı ve bal ile pişirilip macun yapılıp soğuk olarak yedirilir.Bu macun birçok hastalığa şifadır.
- Lohusa gıdası:
Resulullah (s.a.v) Efendimiz "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.
Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur.
Çünkü hurma Hz.Meryem'in lohusalığındaki yiyeceği idi. Şayet (lohusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryem'e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. Tabipler yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve
Bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer..
"250gr. hurma, 100gr. polen, 50gr. badem içi, 50gr. ceviz içi, 100gr. zeytinyağı, 150gr. halis bal, 50gr. hıyar çekirdeği, 500gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir." Soğutulup yenebilir.-
Diş etlerini kuvvetlendirir: Hurma ve hurma macunu yenir.-
Doğum Kolaylaştırıcı: Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır.
Hurma macunu 1/3"²ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse doğum ağrısız ve çok kolay olur.- (DOKTORUNUZA DA DANIŞINIZ)
Vücuda kuvvet ve enerji verici: Yüksek derecede fruktoz ihtiva ettiğinden vücuda kuvvet ve bol enerji verir.-
Karaciğer güçlendirici: B1 ve B2 vitaminleri ihtiva ettiği için karaciğeri güçlendirir. Karaciğer soğuk tatlıları sever. Onun için hurmayı kavun, acur, hıyar gibi soğutucu gıdalarla yemek daha uygun olur. Sünnettir. Tabipler tabibi Efendimiz (s.a.v) hurmayı acurla yemişlerdir.-
Sarılık: Hurma, sarı olgun salatalıkla yenmeye devam edilir.-
Kısırlık: Hurma bol miktar fosfor ihtiva ettiği için kısırlık tedavisinde ilahi bir ilaçtır. Polenli hurma macunu yapılıp yenmeye devam edilir.-
İştah açıcı: Hurma yenmeye devam edilir.- Bağırsak tembelliğini izale edici: Hurma veya hurma macunu yemek bağırsak tembelliğini ortadan kaldırır.-
Göz hastalığı ilacı: Hurmada bol miktarda A vitamini olduğu için, göze kuvvet verir. Görme gücünü arttırır. Gözü ağrıyan Hz. Ali Efendimize Resulullah (s.a.v) Efendimiz (bir müddet) hurma yemesini yasaklamıştır. (Ağrı esnasında ağrıyı arttırıcı olduğundan)- Vücuttaki zehirleri atıcı: Hurma hem bağırsakları çalıştırı, hemde zehirli atıkları dışarı atar.-
Kan yapıcı: Hurmada bol miktarda demir olduğu için kan yapar. Üzüm, elma ve hurma marmelat yapılıp yenmeye devam edilirse, hastalara ne idüğü belirsiz kanlar verileceğine bu marmelat yedirilirse, ya da şurubu içirilirse çok daha iyi olur.-
Hazım kolaylaştırıcı: Hurma bol lifli olduğu için hazmı kolaylaştırır.-
Kolesterol düşmanı: Çağın hastalığı, damar sertliği ve kolestrolü yok eder.-
Şeker: Vücuttaki şeker oranını ayarlayan (regüle eden) tek meyve hurmadır.-
Adaleleri kuvvetlendirici: Hurmada B1 vitamini olduğu için adaleleri kuvvetlendirir. Sporcu besinidir.-
Asabilik-sinir bozukluğu: Hurma sinirleri teskin eder.-
Kan kesici: Hurma yemek iç kanamayı durdurur. Onun için lohusa yemeği olmuştur. Haricen kanayan yere konsa kanı durdurur.-
Saç Jölesi: Hurma suyu ile saçlar ıslatılıp taransa, jöle gibi tutkal değildir, fakat saçları istenilen yere yatırır. Jöle gibi saçları dökmez. Aksine saçları besler, dökülmesini önler.-
Cilt Bakımı: Hurma suyu ile cilt pansuman edilirse cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.-
Yara-bere-iltihap: Hurma ezmesi zeytinyağıyla krem yapılıp yara, bere ve iltihaplara bağlanır.-
Mide kuvvetlendirici ve ülser: Hurma yenmeye devam edilir. Polenli hurma macunundaki aç karına 1"²er tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.-
Böbrek kumları iltihabı: Hurma yenmeye ve polenli hurma macunu yenmeye devam edilir.-
Zihni açıcı ve dinlendirici: Hurma yemek, polenli hurma macunu yemek, ya da hurma kahvesi içmek, fikir işçileri için ideal gıdadır.-
Hurma kahvesi: Hurma çekirdekleri kavrulup öğütülür. Afiyetle içilir.-
Balgam-öksürük-grip: Hurma yemek ya da polenli hurma macunu yemek soğuktan mütevellid hastalıkları geçirir.-
Kanser (Lösemi): Hurma yemek, kansere karşı koruyucudur.- Kemik veremi: Hurmada kalsiyum olduğu için kemiklerin gelişmesini sağlar, kemik veremini geçirir.-
Ağız içi yaraları: Hurma yemek ağız içi yaraları geçirir.- İshal: Hurma özü yedirilir.-
Kan tükürme: Hurma özü yedirilir.- Yarayı çabuk iyileştirir: Hurma özü sürülür. Hurmanın yaprağı yakılıp külü basılır. Hurma zeytinyağıyla krem yapılıp sürülür. Hurma özü hurma ağacının tepesinde bulunur (çam sakızı gibi), beyaz renkli, süt tadındadır.-
Oruçlu gıdası: Orucu iftar ederken hurma ile iftar edilir ki, vücudu beslesin."" Hurma fazla yenildiğinde baş ağrısı ve göz ağrısı yapar. Sıcak mizaçlı kişilerde hararet yapar.
Telafisi: Baş ve göz ağrısı için badem içi, hararet için soğutucu gıdalar, acur, kavun, karpuz, hıyar yenebilir.
Tüm yan etkilerine karşı sirkeli bal şerbeti hurmanın şekeri şeker hastalarına zarar vermez.
DİKKAT: Bilgiler tavsiye niteliğindedir. Sağlık sorunlarınız için doktorunuza danışınız. Özel Araştırmalarıyla Hurma Hakkında ki Hadis-i ŞeriflerPeygamber Efendimizin (sav) orucu hurmayla açmayı tavsiye ediyor.
|