Alıntı:
Merzel Nickli Üyeden Alıntı
Kurşun döktürmek bir ilimdir ve şimdiki yapılan uygulamalara benzemez daha farklı dualar okunur amacı nazarı ve kötü enerjiyi göndermektir bu zamanda bu ilmi bilen az kişi vardır.
Konuya gelirsek o zamanlardan bu yana durumun nasıl? Namaz kılıyormusun? İbadetlerde durumun nasıl ağırlık falan oluyormu? Rüyaların nasıl? Bunları bir cevapla sonra bakarız ne nedir diye.
|
dürüst olmak gerekirse ibadetlerle aram açıldı.ağırlıktan kastınız nazar mı bilmiyorum ama mutsuz depresif bir moddayım,bu kurşun döktürmeden önce de böyleydi bir değişme olmadı.rüyalarım genellikle karışık.çok rüya görüyorum bazen rüya içinde rüya görüyorum anlamlarını arattığımda hep belirsizlik,gelecek kaygısı,çocukluk travmalarıyla ilgili şeyler çıkıyor ama bütün halinde yorumlayamıyorum.yani bu rüyadan ne anlamalıyım napmam ne çıkarmam gerekiyor bilemiyorum.özetle benim de kafam karışık
Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle belirtmek gerekir ki; kurşun dökmek, bid’attır. Çünkü kurşun dökmenin dînî yönden hiçbir dayanağı olmadığı gibi, tıbbî yönden de hiçbir faydası yoktur. Sebebi bilinmeyen hastalıklara yakalanmamak veya onları tedavi etmek üzere, halk arasında başvurulan kurşun dökmek, baş üzerinde tuz gezdirmek ve köz söndürmek gibi sözde tedbirler, tıp yönünden faydasız, dînî yönden bâtıl inanç olması bakımından da haramdır.[ Ali Mahfuz; El-İbdâ’ Fî Medârri’l – İbtidâ’, s. 423.]Kurşun dökmek, tıpkı nazar boncuğu, at nalı ve at kafası takma ya da tütsü yapma gibi boş bir inanç olduğu için, İslâm’ın yasakladığı bâtıl bir inançtır.
|
haklı olabilirsiniz bilemiyorum ama bu konuda farklı görüşler var