Alıntı:
Merzel Nickli Üyeden Alıntı
Vefk yaptıran kişiye göre değişir mesela ben vefki herzaman son çare olarak yazarım bugüne kadar çok yazdım hepside tuttu Allah'a şükür ama üzerine azimet falan okuyup görevlendirme yapmam başka bir usulle hallederim kimisi ise azamet ve görevlendirme yapar. her iki usülde ehli tarafından yapıldıysa tutar ve iyi biri tarıfından yapıldımı anında tesir edebilir.
Bu arada konu açılmışken söyleyeyim kimisi başına ne gelirse yada ne arzularsa hemen vefk yapmaya koşar bu yanlıştır önce Allah'a sığınılmalı ne isteniyorsa Allah'tan istenmeli esmalar ve zikirlerle desteklenmeli ha yok olmuyor demek ki kaderde vefk yazdırmak varki yazmak şart olur o zaman yazdırılır.
|
Bakara süresi 186. Ayet lafzi anlamıyla her duanın Allah katında karşılık bulacağını düşündürür. Fakat ayetin dil yapısı ve derin anlamı böyle bir düşüncenin pek isabetli olmadığını gösterir. Daha açıkçası ayet duaya icabetin kullara yönelik bir ilahi lütuf ve inayet olduğuna dolayısıyla her duaya her zaman ve zeminde icabet edilmesi gibi bir zorunluluk bulunmadığına işaret etmektedir. Çünkü ayetteki haber (bildirim) umum ifade etmemektedir. Bu noktada ‘’Ayetteki ifade yapısı ‘Her kim dua ederse, Allah da o kimsenin duasına icabet eder’ şeklinde bir şart-cevap kurgusuna sahiptir. Böyle bir ifade telazüm, yani iki şeyin karşılıklı olarak birbirini gerektirmesi sonucunu verir’ şeklinde bir argüman ileri sürülemez. Çünkü burada söz konusu olan şart duayı icabete bağlamaya değil soruyu cevaba bağlamaya yöneliktir (İbn Aşur; et-Tahrir ve’t-Tenvir ikinci cilt sayfa 179 )
Buradan hareketle sizin her yazdığım vefk tuttu demeniz bana mübalağalı geldi. Ayrıca İslam kelamına da muvafık değil. Nihayetinde Allah (cc)’in iradesi tecelli eder. Bizler dua..v.s yollarla sadece tevessül ederiz.